News

Komentari 5

Za sedam dana na gradilištu su pronašli tri zrakoplovne bombe

Za sedam dana na gradilištu su pronašli tri zrakoplovne bombe

Na području gdje su pronađene bombe bio je ranžirni kolodvor koji je za njemačke okupacijske snage imao stratešku važnost za prijevoz vojske i ratnog materijala i zato je bio meta savezničkog bombardiranja

Građevinski radnici u utorak su u Sarajevu blizu sjedište javnih radio-televizijskih servisa ponovno pronašli neeksplodiranu bombu, a kuriozitet je da je riječ o trećoj takvoj smrtonosnoj napravi iskopanoj na istom lokalitetu u nepunih sedam dana. 

Bomba je pronađena tijekom radova na iskopu temelja za novu građevinu, potvrdio je ravnatelj uprave Civilne zaštite Federacije BiH Fahrudin Solak.

Na društvenim mrežama podijelio je fotografije pronađene bombe i objasnio da je istovjetna drugim dvjema pronađenima prošlog tjedna.

Stručni timovi civilne zaštite provjeravaju u kakvu je stanju bomba koja bi po propisu trebala biti prevezena na sigurnu lokaciju i ondje uništena.

- Moguće je da ima drugu vrstu upaljača te ne smijemo ništa prepustiti slučaju, kazao je Solak.

Nakon pronalaska prve dvije bombe utvrđeno je da potječu iz Drugog svjetskog rata i 'suvenir' su iz operacije savezničkih bombardiranja.

Na području u Sarajevu gdje su pronađene bombe bio je ranžirni kolodvor koji je za njemačke okupacijske snage imao stratešku važnost za prijevoz vojske i ratnog materijala i zato je bio meta savezničkog bombardiranja u studenom 1944. godine.

 

Najčitaniji članci