Obavijesti

News

Komentari 5

Za sedam dana na gradilištu su pronašli tri zrakoplovne bombe

Za sedam dana na gradilištu su pronašli tri zrakoplovne bombe
5

Na području gdje su pronađene bombe bio je ranžirni kolodvor koji je za njemačke okupacijske snage imao stratešku važnost za prijevoz vojske i ratnog materijala i zato je bio meta savezničkog bombardiranja

Građevinski radnici u utorak su u Sarajevu blizu sjedište javnih radio-televizijskih servisa ponovno pronašli neeksplodiranu bombu, a kuriozitet je da je riječ o trećoj takvoj smrtonosnoj napravi iskopanoj na istom lokalitetu u nepunih sedam dana. 

Bomba je pronađena tijekom radova na iskopu temelja za novu građevinu, potvrdio je ravnatelj uprave Civilne zaštite Federacije BiH Fahrudin Solak.

Još jedna avio-bomba pronađena u Sarajevu

Na društvenim mrežama podijelio je fotografije pronađene bombe i objasnio da je istovjetna drugim dvjema pronađenima prošlog tjedna.

Stručni timovi civilne zaštite provjeravaju u kakvu je stanju bomba koja bi po propisu trebala biti prevezena na sigurnu lokaciju i ondje uništena.

- Moguće je da ima drugu vrstu upaljača te ne smijemo ništa prepustiti slučaju, kazao je Solak.

Još jedna avio-bomba pronađena u Sarajevu

Nakon pronalaska prve dvije bombe utvrđeno je da potječu iz Drugog svjetskog rata i 'suvenir' su iz operacije savezničkih bombardiranja.

Na području u Sarajevu gdje su pronađene bombe bio je ranžirni kolodvor koji je za njemačke okupacijske snage imao stratešku važnost za prijevoz vojske i ratnog materijala i zato je bio meta savezničkog bombardiranja u studenom 1944. godine.