Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Za sedam dana na gradilištu su pronašli tri zrakoplovne bombe

Na području gdje su pronađene bombe bio je ranžirni kolodvor koji je za njemačke okupacijske snage imao stratešku važnost za prijevoz vojske i ratnog materijala i zato je bio meta savezničkog bombardiranja

Još jedna avio-bomba pronađena u Sarajevu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
5 komentara

Građevinski radnici u utorak su u Sarajevu blizu sjedište javnih radio-televizijskih servisa ponovno pronašli neeksplodiranu bombu, a kuriozitet je da je riječ o trećoj takvoj smrtonosnoj napravi iskopanoj na istom lokalitetu u nepunih sedam dana. 

Bomba je pronađena tijekom radova na iskopu temelja za novu građevinu, potvrdio je ravnatelj uprave Civilne zaštite Federacije BiH Fahrudin Solak.

JoÅ¡ jedna avio-bomba pronađena u Sarajevu | Autor: Armin Durgut/PIXSELL, Nel Pavletić/pixsell Foto: Armin Durgut/PIXSELL, Nel Pavletić/pixsell

Na društvenim mrežama podijelio je fotografije pronađene bombe i objasnio da je istovjetna drugim dvjema pronađenima prošlog tjedna.

Stručni timovi civilne zaštite provjeravaju u kakvu je stanju bomba koja bi po propisu trebala biti prevezena na sigurnu lokaciju i ondje uništena.

- Moguće je da ima drugu vrstu upaljača te ne smijemo ništa prepustiti slučaju, kazao je Solak.

JoÅ¡ jedna avio-bomba pronađena u Sarajevu | Autor: Armin Durgut/PIXSELL, Nel Pavletić/pixsell Foto: Armin Durgut/PIXSELL, Nel Pavletić/pixsell

Nakon pronalaska prve dvije bombe utvrđeno je da potječu iz Drugog svjetskog rata i 'suvenir' su iz operacije savezničkih bombardiranja.

Na području u Sarajevu gdje su pronađene bombe bio je ranžirni kolodvor koji je za njemačke okupacijske snage imao stratešku važnost za prijevoz vojske i ratnog materijala i zato je bio meta savezničkog bombardiranja u studenom 1944. godine.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message