Obavijesti

News

Komentari 70

Za slijetanje zrakoplova CA u Rim kriv je 'Franjo Tuđman'

Za slijetanje zrakoplova CA  u Rim kriv je 'Franjo Tuđman'
1

Agencija za civilno zrakoplovstvo dodaje kako će sada postupiti u skladu sa Zakonom utvrđenim ovlastima, 'a u interesu neometanog i objektivnog vođenja daljnjih postupaka'

VIDEO

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo provela je istragu vezano uz slijetanje zrakoplova zračnog prijevoznika Croatia Airlines na letu OU664 Zagreb-Dubrovnik na aerodrom Fiumicino u Rimu  17. lipnja 2017. godine. 

- Temeljem utvrđenog činjeničnog stanja nesporno je da MZLZ nije, na upit zračnog prijevoznika Croatia Airlines, jasno i nedvojbeno potvrdio da je u mogućnosti prihvatiti predmetni zrakoplov na Zračnoj luci Franjo Tuđman, čime nije bio osiguran prihvat zrakoplova, putnika i prtljage za vrijeme otvorenosti Zračne luke, a što je u suprotnosti s člankom 39. stavkom 1. i stavkom 4. Zakona o zračnom prometu (Narodne novine, broj 69/09, 84/11, 54/13, 127/13 i 92/14) - priopćila je Agencija. 

Agencija dodaje kako će sada postupiti u skladu sa Zakonom utvrđenim ovlastima, 'a u interesu neometanog i objektivnog vođenja daljnjih postupaka'.

- O utvrđenim činjenicama kao i detaljima provedenog postupka nismo u mogućnosti javno istupati - navode u Agenciji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, zrakoplov Croatia Airlinesa na letu OU664 iz Zagreba za Dubrovnik u noći između 16. i 17. lipnja se zbog iznenadne bure na dubrovačkom području trebao vratiti u Zagreb, ali je preusmjeren u Rim.  

Tvrtka Croatia Airlines izvijestila je da se tako odlučilo jer u Hrvatskoj oko ponoći više nije bila otvorena ni jedna zračna luka. Iz Zračne luke je zatim priopćeno da su bili spremni prihvatiti zrakoplov, ali nisu dobili službeni zahtjev. 

U ponedjeljak navečer je nakon sastanka predstavnika Zračne luke i CA, iz Zračne luke priopćeno da je taj slučaj posljedica potrebe brzog odlučivanja, "dvosmislenog tumačenja" procedure i neadekvatne komunikacije dežurnog osoblja, te je najavljena nadopuna procedure kojom će se "nedvosmisleno potvrditi" da je Zračna luka otvorena 24 sata sedam dana tjedno i tako nadopunjena će biti dostavljena Croatia Airlinesu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag