Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za zlostavljanje žene: Suđenje županu zatvoreno za javnost

Pristala sam da ispitivanje svjedoka bude zatvoreno jer meni je svejedno, bila javnost tu ili ne ako će on govoriti istinu - rekla je kratko novinarima oštećena supruga Mara Tomašević

Slavonski Brod: Nastavljeno suđenje Alojzu Tomaševiću optuženom za obiteljsko nasilje
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
11 komentara

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu pod predsjedanjem suca Slavena Vidmara u srijedu ujutro nastavljeno je suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću kojeg njegova supruga Mara tereti za zlostavljanje i obiteljsko nasilje.

No, odmah na početku rasprave zastupnici optuženog Alojza Tomaševića zatražili su, a sudac Vidmar potom prihvatio da se u vezi istupa svih pozvanih svjedoka javnost, prisutni novinari, isključi iz sudnice. 

SUDE MU ZA OBITELJSKO NASILJE Tomašević: 'Nisam nasilnik, da sam to učinio, povukao bih se'

Obrana optuženog župana Tomaševića svoje je traženje obrazložila činjenicom i zbog, uz druge svjedoke, saslušavanja osobito sina i snahe optuženika, a koji imaju malodobnu djecu i jer bi se njihovi iskazi mogli ticati i njihovog obiteljskog života, a posebno optuženog Alojza Tomaševića i oštećene Mare Tomašević, samih svjedoka i njihovih obitelji. Oštećena Mara Tomašević na upit suca Vidmara kakav je njezin stav u vezi zahtjeva obrane rekla je da joj je svejedno i kako on, sudac, odluči, na što je sudac Vidmar udovoljio zahtjevu obrane i isključiti javnost iz sudnice. Inače, raspravi su pristupili Alojz Tomašević, supruga Mara, te svjedoci Kata Slatina, Franjo Zadro, Danijel Tomašević, Božena Tomašević i Marija Samarđija. 

ODSELIO U BUČJE Župan Tomašević je na selu: 'Otišao je u roditeljsku kuću'

Suđenje će se nastaviti u četvrtak očitovanjem medicinskog vještaka.

Alojz Tomasevic, pozeski zupan ČESTITKA Župan Tomašević čestitao je Uskrs: 'Provedite ga u radosti'

- Pristala sam da ispitivanje svjedoka bude zatvoreno jer meni je svejedno, bila javnost tu ili ne ako će on govoriti istinu - rekla je kratko novinarima oštećena supruga Mara Tomašević.

Možda vas zanima i ovo:
Message