Obavijesti

News

Komentari 69

Zabok: Majka ima koronu, kći lagala o sumnjivim kontaktima

Zabok: Majka ima koronu, kći lagala o sumnjivim kontaktima
1

Jedna pacijentica, koja je tijekom vikenda hitno zbrinuta u Općoj bolnici Zabok, pozitivna je na virus. Njezina kći je rekla kako žena nije bila u kontaktu s ikome tko je pozitivan

VIDEO

U Jedinici intenzivnog liječenja Opće bolnice u Zaboku u ponedjeljak popodne obavlja se epidemiološki nadzor i dekontaminacija zbog pacijentice koja je primljena u subotu, kad je njezina kći negirala kontakt sa sumnjivom osobom, no naknadno uzeti bris je potvrdio da je zaražena koronavirusom.

Kako su priopćili iz bolnice, u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana u subotu, 21. ožujka ujutro tim Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije dovezao je pacijenticu, rođenu 1957. godine, zbog otežanog disanja, u stanju dezorijentiranosti, nepokretnosti i otežane kontaktibilnosti, navodi se u priopćenju.

Zabok: Došla s upalom pluća, test pokazao da ima i koronu
Zabok: Došla s upalom pluća, test pokazao da ima i koronu

Iz bolnice ističu da pacijentica živi s kćeri, koja je u razgovoru s liječnicima negirala mogući kontakt bolesnice i svoj osobni kontakt s osobama pozitivnim ili sumnjivim na novi koronavirus te je izjavila kako ni majka ni ona nisu putovale izvan države.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U sklopu mjera opreza iz Opće bolnice Zabok kontaktirali su s epidemiologom, koji je utvrdio da bolesnici nije određena mjera samoizolacije. Pacijentica je zato zbog teškog općeg stanja, sumnje na upalu pluća i sepsu primljena u Jedinicu intenzivnog liječenja zabočke Opće bolnice u 10,30 sati, stoji u priopćenju.

Božinović: 'Nemojte zaboraviti na korona virus, držite razmak'
Božinović: 'Nemojte zaboraviti na korona virus, držite razmak'

Kako je pacijentica tijekom boravka u Općoj bolnici u Zaboku imala simptome sumnjive na bolest COVID-19, uzet je bris koji je poslan na analizu. Naknadno je obitelj izjavila da je član obitelji nedavno boravio u rizičnoj zemlji Europske unije, navodi se u priopćenju.

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana dobila je u ponedjeljak, 23. ožujka pozitivan nalaz pacijentice na koronavirus te je odmah pokrenula postupak njezina preseljenja na intenzivnu njegu Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana u tijeku je epidemiološki nadzor i dekontaminacija Jedinice intenzivnog liječenja, nakon čega će se znati koliko osoblja treba biti u samoizolaciji, a pacijenti će se zbrinuti prema pravilima medicinske struke.

Francuzi: Hrvatski antibiotik pomaže protiv korona virusa!
Francuzi: Hrvatski antibiotik pomaže protiv korona virusa!

„Apeliramo na sve naše pacijente da se ponašaju odgovorno i da pri ulasku u bolnicu navedu i najmanju sumnju na kontakt s osobama koje su boravile u rizičnim područjima“, ističe se u priopćenju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana koje je potpisao ravnatelj Tihomir Vančina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda