Obavijesti

News

Komentari 10

Zaboravna Hypo banka joj dala bez borbe 43.000 kuna!

Zaboravna Hypo banka joj dala bez borbe 43.000 kuna!
1

Presuda za franak: Zadarska odvjetnica dobila je novac za preplaćene kamate za stambeni kredit jer se banka nije žalila. Ostale tek čekaju sudske bitke i za eure

VIDEO

Nisam mislila da će sve ovako brzo završiti. Kad sam vidjela da se banka nije žalila, predala sam zahtjev na Finu i dobila novac na račun.

Priča nam to veselo zadarska odvjetnica I. G. Š. koja je zamolila da joj ipak ne objavimo identitet. Ona je zaista imala sreće u sporu s nekadašnjom Hypo bankom koja se danas zove Addiko.

Tužila ih je za preplaćene kamate za kredit u francima. Slučaj je zaključen prije konverzije na sudu u Zadru. Iako ima još onih koji su dobili sporove, banke su se redom žalile. Banke su u drugom stupnju dobile presude i zasad se nije dogodilo da je zbog pravomoćne presude isplaćen novac za preplaćene kamate.

- Sudovi rješavaju različito, a ne treba prejudicirati. U nešto sam drugačijoj situaciji jer je na Općinskom sudu moj slučaj završio prije konverzije - kaže nam ta odvjetnica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ona je digla kredit u francima 2007. godine. Zajedno s kamatama banka joj ukupno isplatila oko 43.000 kuna.

Hypo banka je ove godine radila na promjeni imena, rješavaju se i starih repova, pa im je ovaj slučaj očito promaknuo i nisu se žalili.

I u udruzi Franak kažu da taj slučaj ne stvara sudsku praksu jer je specifičan zbog toga jer se banka nije žalila. Što se tiče kredita u francima, Goran Aleksić iz Udruge ističe da su i troškovi preplaćenih kamata uključeni u konverziju. Pa je većina ili dužnika odustala od sudovanja iako su mogli tražiti i zatezne kamate. Pitanje je, kaže, kako će sudovi postupati.

No ostaje bitka za kredite u eurima koji nisu konvertirani, a za koje je također utvrđeno da kamate nisu pravilno ugovarane. Pravo na tužbe ima oko 100.000 građana.

- I za euro postoje pozitivne presude za dužnike u prvom stupnju, ali još nepravomoćne presude u kojima bi se potvrdila sudska praksa - kaže Aleksić.

I udruga Franak je izabrala dva dužnika u eurima te će im pomoći u vođenju spora za povrat preplaćenih kamata u eurima kako bi osvijestila i druge zadužene u eurima i potakla tužbe.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.