Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
71 komentara

Zabranili rad nedjeljom u Crnoj Gori: Zatvorili su sve dućane

U priopćenju se upozorava i apelira na sve privredne subjekte, na koje se odnosi propisano ograničenje, da poštuju obavezu, kako bi izbjegli novčane kazne i privremeno zatvaranje...

Foto: Dreamstime
71 komentara

Nove odredbe Zakona o unutrašnjoj trgovini Crne Gore stupile su na snagu ove nedjelje. Zbog toga trgovina na malo i veliko ne može se obavljati nedjeljom i u dane državnim i drugih praznika koje propisuje zakon, piše Avaz.

Tko se ogluši o tu odredbu zakona i nastavi raditi nedjeljom, slijedi mu novčana kazna i privremeno zatvaranje prodajnog objekta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako su pojasnili ranije iz tamošnje Uprave za inspekcijske poslove, ne može se obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika koje propisuje zakon.  

Zakonskoj odredbi o neradnoj nedjelji ne podliježu ljekarne, pekarnice, cvjećare, suvenirnice, kiosci, prodavaonice sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske pumpe i prodavaonice u okviru njih, tržnice, štandovi, tezge, vitrine i automati izvan njih i pokretne prodavaonice.

Kako se navodi, izuzete su i prodavaonice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja autobusnih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja filmova, skladišta za trgovinu na veliko. 

U priopćenju se upozorava i apelira na sve privredne subjekte, na koje se odnosi propisano ograničenje, da poštuju obavezu, kako bi izbjegli novčane kazne i privremeno zatvaranje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message