Začinite početak godine filmom "Ukleta kuća" | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Začinite početak godine filmom "Ukleta kuća"

Film kojim morate započeti novu 2018. godinu jest redateljski debi španjolskog scenarista Sergioa G. Sáncheza- „Ukleta kuća“. Triler koji svoju radnju smješta u 1969. godinu u ruralnu Ameriku

Foto: Quim Vives

Film kojim morate započeti novu 2018. godinu jest redateljski debi španjolskog scenarista Sergioa G. Sáncheza- „Ukleta kuća“. Triler koji svoju radnju smješta u 1969. godinu u ruralnu Ameriku, govori o Jacku (20), njegovoj sestri Jane (19) te braći Billyju (18) i Samu (5).  

Foto: Quim Vives Njihov život kreće naopako kada su s majkom napustili Englesku, bježeći od nasilnog oca i tražeći priliku za novi početak u novoj zemlji. No majka vrlo brzo nakon njihovog dolaska u Marrowbone umire. Četvero braće i sestara nastavljaju život sami na osamljenoj, ruševnoj farmi koja djeluje kao sigurno utočište za njihovu slomljenu obitelj. Djeca od tada žive u izolaciji, odvojeni od svijeta, a majčina je smrt jedna od prvih tajni koje skrivaju zidovi stare kuće. Kada prvi put gledate film pratite misterioznu radnju i uživate u svakom preokretu, a kada jednom otkrijete sve tajne, možete opet gledati film i razumjeti ga na drugačiji način. Kako bi svako novo gledanje bilo drugačije putovanje za gledatelja, redatelj je u priču unio puno sitnih detalja koji mogu ostati nezapaženi  tijekom prvog gledanja, a poprimaju novo značenje u kasnijim gledanjima.  

Foto: Quim Vives Dinamika između četvero braće i sestara temelj je filma, stoga je odabir savršene glumačke postave bio od ključne važnosti. Redatelj Sánchez okuplja glumačku ekipu pod vodstvom Georgea Mackayja kao Jacka, zatim Mia Goth kao Jane, Charlie Heaton kao Billy te Matthew Stagg kao najmlađi Sam. „Najponosniji sam na glumačku postavu filma. Sve su to senzacionalni glumci koji daju sve od sebe i fantastični su na filmu. Njihova imena još nisu poznata gledateljima, ali čvrsto vjerujem da ih čeka blistava budućnost i kada se osvrnem neću moći vjerovati da sam bio takav sretnik i imao tako spektakularne glumce u svom prvom filmu.“, izjavio je redatelj Sánchez. 

Sergio G. Sánchez španjolski je scenarist koji je postao fenomen nakon premijere na Filmskom festivalu u Cannesu nakon koje je nagrađen impresivnim 10-minutnim aplauzom publike. Sanchez je napisao scenarij za film Nemoguće, koji se temelji na šokantnoj odiseji španjolske obitelji koja je uspjela preživjeti tsunami u jugoistočnoj Aziji 2004. godine. Ovaj film za koji režiju opet potpisuje Bayona nije bio samo hit u španjolskim kinima već je doživio veliki međunarodni uspjeh, a njegova glavna glumica Naomi Watts nominirana je za nagradu Oscar®.

Jedva čekamo vidjeti film „Ukleta kuća“, u distribuciji Blitza, koji se od 4. siječnja počinje prikazivati u CineStaru i ostalim kinima!

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message