Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Zadarsku policiju spasioci spuštali u bunar s oružjem

U bunaru u Biljanama Donjim policija je pronašla skriveni arsenal oružja. U pomoć su pozvali gorsku službu spašavanja da ih spusti u bunar

HGSS
Foto: HGSS
1 komentara

Vatrogasci zbog uskog otvora u cisterni za vodu u Biljanima Donjim kraj Zadra nisu mogli ugurati ljestve da bi policijski pirotehničari izvukli cijeli arsenal oružja zaostao iz srpskog uporišta u Domovinskom ratu, pa su pozvali su u pomoć Gorsku službu spašavanja. Došla im je Jana Mijailović, poznata alpinistica koja se nedavno vratila s himalajskog vrha Tirkizne božice visokog 8201 m, i njen kolega gorski spasitelj Igor. Oni su uz pomoć vitla i konopca spustili pirotehničara u 6 m dubok bunar, krcat zahrđalog oružja, mina i streljiva, zakopanog u gotovo metar blata. Pirotehničar je svaki komad opasnog tereta otkopao i složio u kantu. GSS-ovci bi oružje dignuli, a drugi pirotehničar razvrstavao ga je i brojao. Nabrojio je 25 ručnih bombi M75, tri tromblonske kumulativne mine, jednu trombonsku trenutnu minu, jedan zvončić, po jednu minobacačku minu kalibra 60 mm i promovku,  2000 komada raznog streljiva, tri improvizirane ručne bombe, pa čak i zolju.
- Ljudi nama alpinistima kažu da opasno vismo sa stijena, ali ja se zapravo divim pirotehničarima, ali i njihovim obiteljima jer oni rade strašno opasan posao - kazala nam je Mijailović. Oružje koje su policajci sami našli u Biljanima, bez dojave mještana, pirotehničari su prevezli na vojni poligon Kukalj kod Benkovca te ga uništili.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message