News

Komentari 44

Zadnji dan prikupljanja potpisa za referendum: 'Ne želimo izaći s brojem koji nije konačan'

Zadnji dan prikupljanja potpisa za referendum: 'Ne želimo izaći s brojem koji nije konačan'

Zvonimir Troskot, Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić nisu htjeli komentirati koliko su potpisa prikupili za raspisivanje referenduma. Poručili su da će brojku objaviti idući tjedan, kada bude konačna

Zadnji je dan za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv uvođenja Covid-potvrda. Nekoliko zastupnika Mosta komentiralo je kako ide prikupljanje potpisa koje traje do ponoći. 

Zvonimir Troskot je za N1 poručio kako je odaziv jako velik i da se javlja nada. S brojkama će, pak, izaći idući tjedan. 

- Ljudi su ogorčeni i nezadovoljni i to nema veze s nama. Naši konstruktivni prijedlozi nisu bili usvojeni. Za nezadovoljstvo će odgovornost preuzeti vlada Andreja Plenkovića - rekao je. 

Troskot smatra da je Most svojim istupima u Saboru vraćao dignitet Hrvatskog sabora. Na komentar da "parazitiraju na smrtima" rekao je da su bili užasnuti izjavama nekih političara. 

- Naša jedina želja bila je pružiti hrvatskom narodu referendum da sami odluče s obzirom na to da je Stožer parapolitičko tijelo. Otpočetka su postojali dvostruku standardi, Stožer nije bio pravedan, a odluke su bile nelogične – ne možete u knjižnicu, ali možete u kockarnicu - rekao je. 

'Ne želimo izaći s brojem koji nije konačan' 

Nino Raspudić poručio je za RTL kako podaci o potpisima dolaze iz sata u sat te da će čekati sve informacije s terena. 

- Ne želimo izaći s brojem koji nije konačan - rekao je te dodao kako je jučer bio najveći dnevni broj potpisa od početka skupljanja potpisa i poručio da njegova neverbalna komunikacija možda dovoljno govori o svemu. 

Na pitanje je li incident u Saboru doveo do toga da profitiraju, Raspudić je poručio da su građani prepoznali da su danima izloženi napadima u Saboru. 

- Reagirali smo ljudski. Građani su prepoznali manipulaciju i očito se okrenuli u našu korist. Akcija nije bila planska, tko je očekivao da ćete iz kruga oporbe umjesto kritike na račun nelegalnog HDZ-ovog Stožera gdje uvode COVID potvrde pa ih zakonski provlače, umjesto kritike na račun njih koji su odgovorni za cijeli proces, da će kolege iz oporbe optuživati da paratiziraju na smrti kako bi prikrili svoj politički kukavičluk - rekao je. 

Na pitanje što će biti ukoliko ne bude dovoljno potpisa i hoće li to biti jak politički udarac na njihovu stranku, Raspudić je rekao kako to ne bi bio udarac. 

- Izašli smo bez kalkulacije, srcem. Ustao je ogroman broj volontera. Želim im zahvaliti svima - rekao je. 

'Pogodila me izjava Grbina u Saboru' 

Marija Selak Raspudić je za Dnevnik Nove TV poručila kako su optimistični oko broja potpisa, no ponovila i riječi svojih kolega - da još ne mogu govoriti o konačnom broju potpisa. Poručila da je da "ima šanse", no ne zamara se time što će biti ako ih ne prikupe dovoljno. 

- Ja i cijela ekipa potpuno smo spokojni jer smo dali sve od sebe - rekla je. 

Komentirala je i sukob u Saboru. 

- U trenutku kada je Peđa Grbin rekao da mi parazitiramo na tuđoj smrti - mene je doista pogodilo. Nemam debelu kožu, ne mislim da je to normalno, niti u politici. Šokirana sam bila njegovom izjavom i činjenicom da je nakon toga se smijao i šalio na presici. Mene je to u dubini mog bića uzbunilo - objasnila je Selak Raspudić.

Najčitaniji članci