Obavijesti

News

Komentari 1

Zadranin (68) prodao dva ilegalna pištolja za 10.000 kuna

Zadranin (68) prodao dva ilegalna pištolja za 10.000 kuna

Pretragom njegova doma i prostorija koje koristi pronađena su tri komada vatrenog oružja sa 39 komada raznog vojnog streljiva, što je sve ilegalno posjedovao

Zagrebački i zadarski policajci zajedno su kriminalistički istražili i kazneno prijavili 68-godišnjeg Zadranina koji je osobi sa zagrebačkog područja za 10 tisuća kuna prodao dva pištolja koje je ilegalno posjedovao

Iz zagrebačke policije u četvrtak su izvijestili kako 68-godišnjaka sumnjiče da je tijekom prošle godine za 10 tisuća kuna prodao dva pištolja osobi sa zagrebačkog područja.

Pretragom njegova doma i prostorija koje koristi pronađena su tri komada vatrenog oružja sa 39 komada raznog vojnog streljiva, što je sve ilegalno posjedovao.

U sklopu ove istrage na zagrebačkom području pretraženi su i domovi te prostorije 64-godišnjaka i 62-godišnjaka, kod kojih je također pronađeno nelegalno oružje.

U policiji su precizirali kako su kod 64-godišnjaka pronašli pištolj marke Beretta, 31 komad streljiva i jedno pirotehničko sredstvo, dok je kod 62-godišnjaka otkriveno 28 komada raznog vojnog streljiva te jedna cijev za pušku.

Protiv 68-godišnjeg Zadranina podnosi se kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja te optužni prijedlozi iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o trošarinama.

Za drugu dvojicu osumnjičenih najavljen je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.