News

Komentari 20

Zadranin krivotvorio novac

Zadranin krivotvorio novac

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak je dobio kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca i prijevare te je predan pritvorskom nadzorniku zadarske policijske uprave

Mladić iz Zadra (22) je oglasio prodaju mobitela, a 48-godišnjak se javio kao kupac. Dogovorena je prodaja pa je 48-godišnjak 19. prosinca došao na dogovoreno mjesto u Zadru i našao se s vlasnikom mobitela. Zadranin je njemu dao mobilni aparat, a 48-godišnjak njemu 3000 kuna, koliko je tražio. 

Zadranin je kasnije primijetio da su kune nekako sumnjive. Izgledale su krivotvoreno pa je pozvao policiju. Otkriven je prevarant i krivotvoritelj novčanica, a policajci odjela organiziranog kriminaliteta obavili su krim obradu.

- U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 48-godišnjaka je pronađeno još nekoliko desetaka izrađenih krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 kuna, oprema za izradu novčanica, kao i kupljeni mobitel, koji su mu oduzeti. Također se sumnjiči da je u subotu, 19. prosinca, u ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, u trgovini stavio u opticaj jednu krivotvorenu novčanicu u apoenu od 200 kuna, kojom je kupio duhanske proizvode - kaže Ivana Grbin, glasnogovornica policije u Zadru.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak je dobio kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca i prijevare te je predan pritvorskom nadzorniku zadarske policijske uprave.

Najčitaniji članci