News

Komentari 10

Zadranin policiji predao više od 800 komada streljiva i 5 bombi

Zadranin  policiji predao više od 800 komada streljiva i 5 bombi

Zadranin je jučer policijskim službenicima predao 800 komada streljiva, pet ručnih bombi i jednu školsku kumulativnu minu za ručni bacač. Iz PU zadarske kazali su kako je oružje preuzeto i spremljeno na sigurno

Jedan građanin s područja grada Zadra jučer je policijskim službenicima predao 800 komada streljiva, pet ručnih bombi i jednu školsku kumulativnu minu za ručni bacač. Iz PU zadarske kazali su nam da je oružje preuzeto i pohranjeno u prostorije policije.

- U sklopu policijske kampanje "manje oružja manje tragedija" predviđeno je da prema Zakonu o oružju građani mogu dragovoljno predati sve vrste streljiva - kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Predajte oružje u prvu policijsku postaju i za to nećete odgovarati

Građani, ako posjeduju bilo kakvu vrstu oružja isto mogu predati i za to neće kazneno odgovarati, napominje Žodan.

- Policija građane potiče da predaju bilo koju vrstu oružja ili streljiva pozivom na 192 ili da isto donesu u prvu nadležnu policijsku postaju. Zbog sigurnijeg rukovanja, najbolje bi bilo da nam jave svoju adresu i mi ćemo doći kod njih i preuzeti oružje bez ikakvih posljedica ili prijava. Tu se uglavnom radi o starom ružju iz Domovinskog rata koje može biti neispravno i nesigurno za rukovanje. Zato bi bilo najbolje da te sprave ne donose sami u policijsku postaju, već da nam jave gdje i kada možemo preuzeti eksplozivne predmete, streljivo ili oružje - kazao je za kraj Žodan.

Najčitaniji članci