Obavijesti

News

Komentari 41

Zadranin ulovio lignju od čak 1,3 kg: 'Još mi se tresu ruke...'

Zadranin ulovio lignju od čak 1,3 kg: 'Još mi se tresu ruke...'
5

Imam i brod, ali nemam vremena toliko da svaki put idem na more. Ovako dok čekam ženu bacim štap za svoj gušt - rekao je Jurica i nadodao kako lignju kapitalku nije bilo lako dignuti.

VIDEO

Big squid, wow!, uzvikivalo je troje britanskih turista kad su vidjeli ulov Jurice Rumore (40). Lignja od 1,30 kg ulovljena u Jazinama pravi je raritet, ali tu priča ne prestaje. Samo sat vremena prije na istom mjestu ulovio je lignju od kilu i 10!

Ooo, bome svaka čast, govorili su domaći koji su se u sekunda okupili oko ribolovca kako bi mu čestitali.

- Ma u totalnoj sam ekstazi, još mi se ruke tresu - kazao nam je Jurica kojem smo na licu mjesta čestitali na velikom ulovu.

- Došao sam vidjeti ima li možda brancina, ali ovome se nisam nadao, kaže Jurica čija je žena u tom trenutku došla s posla i veselju nije bilo kraja.

Podrijetlom sa Paga, ovaj Zadranin lovi ribu od svoje sedme godine. Kad ide po suprugu koja do 20 sati u centru grada, na Poluotoku, krene sat i pol do dva ranije, stane uz kraj na mjestu gdje je nekad pristajao trajekt i baci štap i skosavicu.

- Imam i brod, ali nemam vremena toliko da svaki put idem na more. Ovako dok čekam ženu bacim štap za svoj gušt - rekao je Jurica i nadodao kako lignju kapitalku nije bilo lako dignuti. 

- Prvo sam mislio da mi se udica zakačila za dno, vidio sam odmah da je teško vući, ali onda se počela micati, vidio sam da štap 'pumpa' pa sam se i ja prilagodio. Veliku lignju treba vući polako, a ova se ulovila za krak pa je bilo malo teže. I nisam imao opravu, ostala mi je u autu pa mi je drugi ribar pomogao da je izvučem. Toliko o tome da sam se nadao lignju dignuti - kaže Jurica kroz smijeh.

Supruga Antonia krajem mjeseca slavi rođendan pa ulov nije mogao doći u bolje vrijeme. Na taj dan obje lignje spremit će pod pekom, s krumpirima.

- Imamo konobu gdje se uvijek skupljamo, nas pet parova, obično sve što ulovim završi tamo, na gradelama ili pod pekom. Tako će biti i ovaj put, jedva čekam - kaže Jurica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"