Obavijesti

News

Komentari 29

Zadraninu je munja udarila u kupaonicu, lakše ga ozlijedila

Zadraninu je munja udarila u kupaonicu, lakše ga ozlijedila
4

Munja je u četvrtak oko 23 sata "ušetala" u stan Zadranina (64). Lakše je ozlijeđen. Munja je spržila električne instalacije u kuponici, a popucale su i zidne pločice

VIDEO

Zadranin Vojislav Sikirić (64) u četvrtak oko 23 sata mirno je sjedio na svom balkonu, dok su grad obasjavale munje. Odjednom je osjetio miris dima koji je dolazio iz stana. Odmah je skočio vidjeti što gori. Miris paljevine i dim vodili su ga do kupaonice. Imao je što vidjeti. Kupaonica je bila u plamenu. 

- Ušao sam unutra i vidio da je osigurač izbacio. Vidio sam plamen, a kako nije bilo struje, zaključio sam da mogu uzeti vodu i politi po kupaonici. Tako sam ugasio vatru i kad je sve bilo gotovo primijetio sam opekline po rukama i nozi. Zbog toga sam morao na Hitnu - kaže nam Vojislav koji još ne može vjerovati što mu se dogodilo. 

Dodaje kako samo pukom srećom nikoga u trenutku udara groma nije bilo u kupaonici, jer je supruga samo nekoliko trenutaka ranije uključila perilicu rublja. Sikirići ne žele ni pomišljati što bi bilo da u stanu nije bilo nikoga, jer bi se požar tada iz kupaonice proširio po čitavom stanu. 

- Bili su ovdje iz osiguranja i iz Elektre. Kažu da se to događa, rijetko, ali se događa. Kažu da grom zna udariti negdje pokraj zgrade, te uslijed pražnjenja elektriciteta pogodi gdje se najmanje nadaš. Rekli su mi da takav visoki napon sprži instalaciju, dođe do kratkoga spoja i to izazove požar - kaže Vojislav pokazujući na zid gdje su izgorjele instalacije i popucale zidne pločice. 

Stručnjak: Gromobran nije stopostotni zaštitnik od groma

Svima je čudno da je grom udario baš po sredini stambene zgrade, u četvrti kat, iako postoji gromobran. I zadarski meteorolog Duško Kraljev kaže da je ovaj slučaj za razmatranje, ali daje i moguće objašnjenje. Podsjeća i na slučaj od prije nekoliko godina kada je u Preku grom udario pokraj crkve, na čijem je zvoniku također bio gromobran. Tada je grom uz samu crkvu iskopao rupu i podignuo kabele. 

- To su ti slučajevi kada je plus na nekim dijelovima u zemlji jači nego na gromobranu. To može biti uvjetovano ako u blizini ima više žica, metala i kablova. I onda to privuče grom gdje bi ga najmanje očekivao, bez obzira na gromobran. To su rijetke pojave, ali se događaju. Tako, nemojmo misliti da je gromobran stopostotni zaštitnik od groma - kaže zadarski meteorolog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa