Obavijesti

News

Komentari 109

Zadravec ostaje u Vinogradskoj, Vatavuk poručio: Idućeg tjedna ću donijeti odgovarajuću odluku

Zadravec ostaje u Vinogradskoj, Vatavuk poručio: Idućeg tjedna ću donijeti odgovarajuću odluku
17

Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke, poručio je

VIDEO

Povjerenstvo za unutarnji nadzor sastalo se u srijedu, na dan kad je Vatavuk imenovan novim v.d. ravnatelja. Tema njihova sastanka bila je upravo prof. dr. Zadravec, odnosno pismo šesnaestorice djelatnika Zavoda za radiologiju koji su je u tom pismu optužili za mobbing.

POGLEDAJTE VIDEO

- Ta je odluka isključivo na ravnatelju. I do sada je nju ravnatelj mogao razriješiti ako smatra da treba - rekao je za Večernji list Tomislav Dulibić, predsjednik upravnog vijeća KBC-a i dodao kako upravno vijeće po Statutu jedino može rješavati žalbu u drugom stupnju. Ravnatelj, u ovom slučaju v. d., pri donošenju odluke može i ne mora uvažiti mišljenje Povjerenstva za unutarnji nadzor i Radničkog vijeća. Može i raspustiti Povjerenstvo.

Priopćenje KBC-a Sestre milosrdnice prenosimo u cijelosti: 

Svim pacijentima u KBC Sestre milosrdnice osigurano je redovito pružanje medicinskih usluga, sustav funkcionira, a v.d. ravnatelja intenzivno razgovara sa svim voditeljima ključnih odjela s ciljem rješavanja akutnih problema.

- Problemi koji su KBC Sestre milosrdnice proteklih nekoliko dana doveli našu ustanovu u središte javnog zanimanja, počevši od nedostatka kadrova na radiologiji do narušenih međuljudskih odnosa, ne utječu na redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima naše bolnice - izjavio je novoimenovani v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice izv. prof. dr. Zoran Vatavuk naglašavajući da je od trenutka imenovanja na tu dužnost intenzivno vodio razgovore sa svim voditeljima ključnih odjela kako bi se pronalazila organizacijska i kadrovska rješenja koja jamče da će svaki pacijent dobiti na vrijeme potrebnu skrb i zahvat.

Beroš o Vatavuku: Idealan je izbor u ovom ključnom trenutku
Beroš o Vatavuku: Idealan je izbor u ovom ključnom trenutku

Radi se na osiguranju dovoljnog broj radiologa u skladu s potrebama bolnice na sve tri lokacije, te usklađuje organizacija rada koja treba omogućiti pacijentima usluge na vrijeme, posebno onkološkim i drugim pacijentima s težim oblicima bolesti.

- Najvažnije je da smo u stanju svoje unutarnje probleme rješavati daleko od očiju javnosti, jer to dokazuje i našu snagu i odgovornost najvećeg broja zaposlenika. Posvećeni smo svojim primarnim ciljevima - pružanju pravodobnih usluga pacijentima, ali i očuvanju ugleda naše bolnice koja je stjecana desetljećima. Zato sam zatražio od svih zaposlenika da se okrenu ispunjavanju svojih obveza, a od odgovornih osoba i čelnika pojedinih dijelova sustava da sve probleme koji su u njihovoj nadležnosti rješavaju u najkraćem roku, posebice u međuljudskim odnosima, jer su svi naši pojedinačni interesi manje važni od interesa pacijenata i doprinosa zdravlju nacije - ističe dr. Vatavuk.

Plenki prima udarce, a ministri se bave izborima: Tko zaslužuje jedinicu, a tko mršavu 'trojku'
Plenki prima udarce, a ministri se bave izborima: Tko zaslužuje jedinicu, a tko mršavu 'trojku'

Tijekom sljedećeg tjedna bit će nastavljeni razgovori u svim odjelima bolnice u kojima će se zajedničkim naporima nastojati pronaći rješenja za neke od problema koji su doveli do nezadovoljstva dijela zaposlenika, ali i zabrinutosti pacijenata.

- Nema razloga za bilo kakvu zabrinutost, jer smo u ovih nekoliko dana pokazali da možemo odgovorno upravljati i bolnicom i svim procesima u njoj. Sva svoja dugogodišnja iskustva i sposobnosti stavio sam u funkciju osiguranja mira i stvaranju optimalnih uvjeta rada za sve zaposlenike - kaže v.d. ravnatelja i ističe da je njegov zadatak pripremiti KBC Sestre milosrdnice za skorašnji izbor ravnatelja ustanove.

Zadravec htjela voditi bolnicu, a odabrali su njega: Tko je novi privremeni šef Vinogradske?
Zadravec htjela voditi bolnicu, a odabrali su njega: Tko je novi privremeni šef Vinogradske?

- Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke s skladu sa svojim ovlastima. O njima ću izvijestiti sve naše zaposlenike, ali i hrvatsku javnost jer je moje opredjeljenje da sav naš rad treba biti transparentan - naglašava dr. Zoran Vatavuk ujedno se očitujući o mnogobrojnim upitima medija o tijeku rješavanja problema i otvorenih pitanja u KBC Sestre milosrdnice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca