News

Komentari 39

Zaglavio na brdu s kamionom punim sira: 'A ne znam ceste'

Zaglavio na brdu s kamionom punim sira: 'A ne znam ceste'

Kako neslužbeno saznajemo u tegljaču se nalazila roba za MI Braće Pivac, tegljač je popriječio lokalnu prometnicu, a kotači priključnog vozila dijelom su sišli sa ceste

A što, navigacija, eto to. Ne znam ceste. I sad imam problem - kazao nam je 24-godišnji Mikolai, mladi vozač iz Litve koji je vozeći sir u hladnjači u utorak zapeo na uskoj seoskoj cesti u Zabiokovlju kod zaseoka Krivići prema Kozici, u vrgoračkom kraju.

Nesretnog vozača zatekli smo 100-ak metara od kamiona, gotovo na vrhu brda. Razgovarao je na mobitel. Tamo gdje mu je kamion zapeo, signala nema. Zapravo, signal je korektan i ne prekida vezu tek kada se spustite do prvih kuća, kilometar dalje od mjesta gdje je zapeo.

Pogledajte video

- Vozio sam devet sati. A sad nemam što drugo nego čekati. Spavam u kamionu, imam hrane, ne treba mi nikakva pomoć oko toga, sve je normalno, sve je kul - kazao nam je Mikolai koji očekuje da bi mu danas tijekom jutra trebala doći pomoć oko izvlačenja kamiona, odnosno da ga nekako otegli unatrag.

- Vući će me unatrag, stvarno se nadam da će to biti danas - kaže Mikolai.

Navigacija ga odvela u 'nedođiju'

Očito je navigacija vozača kojemu ovo nije poznat teren usmjerila u sasvim krivom pravcu. A kada se našao na krivudavoj uskoj cesti u napuštenim zabiokovskim selima povratka nije bilo.

Puknuta guma, iskrivljena felga na prikolici jedan su od pokazatelja da je vozač, shvativši gdje je zapeo pokušao s tegljačem pronaći izlaz iz ove situacije.

Tegljač je popriječio lokalnu prometnicu, a kotači priključnog vozila dijelom su sišli sa ceste. Nažalost nije mu uspjelo pronaći izlaz iz, za njega bezizlazne situacije. Na cesti je ostao cijeli dan i noć. Krajnje odredište ovog tegljača je očito bio grad Vrgorac jer upravo ta lokalna prometnica vodi do Kozičkih Poljica i dalje do Vrgorca.

Kako neslužbeno saznajemo u tegljaču se nalazila roba za MI Braće Pivac. Mještani su nam u srijedu ujutro potvrdili da su utorak u poslijepodnevnim satima na toj istoj dionici vidjeli tri kamiona MI Braće Pivac.

- Vraćali su se unazad vozeći prema Kozici. Bilo nam je čudno što to rade, ali smo poslije saznali da je to bio jedini mogući način vožnje te da su robu iz tegljača prebacivali u svoje kamione - rekli su nam rijetki stanovnici Krivića.

Mještani su odnijeli vozaču hrane i pića, te ponudili smješta za noć no on je odbio jer nije želio napustiti tegljač koji se nalazio na prometnici koja je i u srijedu bila zatvorena za promet.

U PU splitsko-dalmatinskoj su nam rekli da su upoznati s cijelim slučajem, ali da se radi o županijskoj cesti te da je sve u njihovoj nadležnosti.

Kako saznajemo najvjerojatnije će posebna vozila s dizalicama doći kako bi tegljača pomaknuli i cestu oslobodili za promet.

Najčitaniji članci