Obavijesti

News

Komentari 44

Zagorac u Kini: Bilo me strah, odmah sam se javio u bolnicu

Zagorac u Kini: Bilo me strah, odmah sam se javio u bolnicu
1

Nakon 11 dana od povratka iz Kine te osobne ‘karantene’ u svojoj sobi, osjetio sam malo škakljanje u grlu te otišao u bolnicu jer sam bio u Kini, ispričao nam je muškarac (24). Virus su prvi put zabilježili i u Africi

VIDEO

Bio sam na poslovnom putu. Imao sam sastanke, predstavljanja i upoznavanja novih tehnologija te učio kako unaprijediti postojeće tehnologije. Boravio sam tri tjedna u hotelu u gradu Maanshanu na istoku Kine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Korona 00:58

Rekao nam je to muškarac (24) kojeg su u srijedu primili u zabočku bolnicu. On se iz Kine vratio 1. veljače. Došao je s atipičnim simptomima. Točnije, radilo se o čudnom sekretu, no ubrzo je stigla potvrda kako nema korona virus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo me strah, ali kako nisam imao simptome zaraze, pretpostavljao sam da će testovi biti negativni te sam samo čekao potvrdu liječnika pa da me puste kući. Znao sam da je to preventivni pregled, pa je i bolnica ujedno isprobala scenarij primitka pacijenta koji je pod sumnjom zaraze.  Ukućani su postupili prema savjetima epidemiologa i čekali moj povratak kući - rekao je i nastavio:

- Nakon 11 dana od povratka iz Kine te osobne ‘karantene’ u svojoj sobi, osjetio sam malo škakljanje u grlu te otišao u bolnicu jer sam bio u Kini. Odmah sam reagirao kako bih provjerio o čemu se radi točno i da dobijem liječnički savjet i potvrdu pregledom da nisam zaražen novim virusom jer nisam imao niti jedan od navedenih simptoma zaraze virusom - rekao je. Kaže da su u Kini poduzeli sve kako bi spriječili širenje zaraze. 

Osam aviona sletjelo, a putnici nisu izašli: 'Sumnjaju na virus'
Osam aviona sletjelo, a putnici nisu izašli: 'Sumnjaju na virus'

- Tijekom mojeg boravka tamo nije bilo zabilježenih slučajeva zaraze novim virusom. Čim se u javnosti proširila vijest o novom virusu, svi su poduzeli potrebne mjere prevencije i zaštite od virusa (nošenje zaštitnih maski, rukavica, u hotelu su dezinficirali sve površine koje su u kontaktu s ljudima te pregledavali goste hotela pri izlasku i ulasku u hotel) - ispričao nam je. U šali nam je rekao da nije probao nikakve kineske specijalitete.

- Ne volim isprobavati nove stvari. Jedem hranu za koju sam siguran da znam što je točno i koju sam konzumirao u Hrvatskoj. Što je sigurno, sigurno je - našalio se. 

Prvi slučaj korona virusa u Africi

Zimbabwe

Egipatsko ministarstvo zdravlja objavilo je u petak da je zabilježilo prvi slučaj zaraze koronavirusom na afričkom kontinentu. 

Zaražena osoba nije Egipćanin, naveo je u priopćenju glasnogovornik ministarstva Kalef Megahed, koji nije precizirao ni državljanstvo niti spol oboljele osobe.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) informirana je a pacijent, koji nema nikakvih simptoma, prebačen je u bolnicu u karantenu, navodi ministarstvo.

- Ministarstvo je poduzelo preventivne mjere i nadzire razvoj slučaja - naveo je Megahed.

To je prvi slučaj zabilježen u nekoj zemlji afričkog kontinenta, koji ima čvrste trgovinske veze e Kinom.

Egipat je početkom veljače do kraja mjeseca obustavio letove nacionalne zrakoplovne kompanije prema Kini.

Oko 300 Egipćana je u veljači evakuirano iz Wuhana, žarišta epidemije i smješteno je u 14-dnevnu karantenu.

Broj umrlih od koronavirusa u petak se približio 1400 u Kini. Do sada su samo Japan i Filipini imali po jedan smrtni ishod na svojem teritoriju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor