Obavijesti

News

Komentari 15

Zagorčeva tajnica ponovila da je uzeo dragulje iz sefa

Zagorčeva tajnica ponovila da je uzeo dragulje iz sefa
5

SUĐENJE: U nastavku suđenja umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu u utorak je svjedočila njegova bivša tajnica iz MORH-a Snježana Šiprak

VIDEO

U nastavku suđenja umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu u utorak je svjedočila njegova bivša tajnica iz MORH-a Snježana Šiprak. Šiprak je ponovila optužbe protiv Zagorca, koje je prvi puta iznijela na suđenju Hrvoju Petraču 2006. Zagorec je više puta pogledavao prema svjedokinji i samo u nevjerici kimao glavom.
Rekla je kako je 1993. trgovac oružjem Josef Rothaichner donio dvije pilotske torbe sa crvenim, plavim i zelenim draguljima, u prozirnim plombiranim kutijicama.
Te dragulje ponovno je vidjela 1998. godine kada je Hrvoje Petrač došao u ured Vladimira Zagorca. Tada je fotokopirala točne specifikacije dragulja te originale predala Zagorcu, a kopije Hrvoju Petraču. Kazala je da je Zagorec 2000. godine iz Ministarstva obrane odnio pilotske torbe s tim draguljima, novcem i 5, 6 prstena pečatnjaka dva tjedna prije primopredajedužnosti. Sigurna je da taj novac nije bio njegov. Opovrgava jučerašnje svjedočenje Zagorčeva vjenčanog kuma Josipa Fereka koji je kazao da je dvije torbe s draguljima ostavio ispred njezine garaže. Rekla je da se spremna s njim suočiti. Dodala je da je Zagorec imao ovlaštenja da zabrani carinicima na granici da otvaraju pošiljke koje je on naručivao i nesmetano prebacivati novac preko granice. Oružje se kupovalo po principu da je oružje prvo stiglo u Hrvatsku, a tada bi Zagorec trgovcima isplatio novac deponiran u stranim bankama. U nastavku suđenja ispitivao ju je Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak. Rekla je da je Zagorec odlučivao koje će se oružje i po kojoj cijeni nabavljati i da nije znala što je u pilotskim torbama koje je Zagorec odnio u veljači 2000. iz sefa u MORH-u.
- Vi govorite totalne neistine. Čime je inicirana tolika mržnja prema meni? Da li vas je netko nagovorio, prisilio ili natjerao da govorite protiv mene? - pitao je Zagorec svjedokinju. Ona mu je odgovorila da je odgojena u kršćanskom duhu i da nikoga ne mrzi.
Odvjetnik Hodak zatim je rekao kako obrana iskaz smatra poptuno neistinitim i čistom konstrukcijom.
- Sve što sam rekla je istina. Bilo je i drugih ljudi i odvjetnika koji su primali novac. O tome postoje podaci i sve će doći na red - rekla je svjedokinja koja i dalje surađuje s DORH-om oko kupovine oružja.
Na Zagorčevo pitanje zašto je tek na suđenju Petraču za otmicu Zagorčeva sina izašla u javnost s draguljima, ona mu je odgovorila da ju je odvjetnik to tad pitao. Rekla je da je Zagorec iznio niz laži protiv nje na prvom suđenju za otmic njegova sinau, kao da se nisu poznavali ni posjećivali, a da je Zagorec zapravo u njezinu lokalu dočekao Badnjak i Novu godinu. Nakon toga mu je poslala SMS poruku "U laži su kratke noge. Mora da si postao patuljak."
Na pitanje zašto je čekala sa svojim saznanjima do 2006. rekla je da nije samostalno odgovarala na sudu već je odgovarala na pitanja sudskog vijeća. Rekla je i da je od 2000. do 2003 primala anonimna pisma i prijetnje na mobitel. Jednom ju je okrznuo i auto na cesti, te da je nakon toga dobila poziv u kojem su joj rekli kako će je sljedeći auto pogoditi. U početku je mislila da iza prijetnji stoji netko od stranih trgovaca oružjem kome je Zagorec možda ostao dužan. No on ju je uvjeravao da nije tako. Iz njegovih kasnijih izjava zaključila je da iza prijetnji stoji netko od njegovih znanaca i njega drži indirektno odgovornim za prijetnje.
Dodala je i da je 1993. godine vidjela da je Josef Rothaichner potpisao da je primio 5 milijuna dolara za dragulje, ali da Zagorec nije potpisao da je predao novac.
Svjedok Vladimir Lasić je rekao kako ne zna za nikakve dragulje i da nikad nije bio u MORH-u s Rothaichnerom i nosio mu torbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa