Obavijesti

News

Komentari 40

'Zagorci, najte pozabiti kako se ponašaju vladajući kad ih se ulovi i da njih nije ni malo sram'

'Zagorci, najte pozabiti kako se ponašaju vladajući kad ih se ulovi i da njih nije ni malo sram'

"Kaj bi ti štel biti" je rečenica koju mi Zagorci dok odrastamo čujemo i smatramo zapravo benignim pitanjem. Danas zbog tog pitanja možeš završiti u ćuzi, poručila je zastupnica Sandra Benčić

VIDEO

"Nije me sram", tako izjavljuje visoko pozicionirani član HDZ-a iz Krapinsko-zagorske županije. Iz njegovih riječi probija prava priroda poimanja politike, njegove stranke, ali, nažalost, i njegove osobne. Državni centar za detekciju koruptivnih radnji, opremljen najsuvremenijim modelom radara AP-70, opet je zakazao, poručio je za saborskom govornicom zastupnik Domovinskog pokreta, Davor Dretar, komentiravši snimku koju je 24sata ekskluzivno objavio, a na kojoj HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek nudi funkcije i nelegalnu pomoć u kampanji nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću, koji je sve snimio i ide sa snimkom na USKOK.

Poslušajte snimku HDZ-ovaca i što su sve nudili

Pokretanje videa...

video 04:08
Poslušajte kako HDZ-ovci žele kupiti vijećnika: I plakate bumo riješili, neš sam trošil' peneze...
Poslušajte kako HDZ-ovci žele kupiti vijećnika: I plakate bumo riješili, neš sam trošil' peneze...

Podsjetimo, Šimunić se sredinom siječnja našao s njima i razgovor snimio, a snimku su objavila 24sata u javnom interesu. Iz snimke se jasno čuje da Tušek, inače član predsjedništva HDZ i šef Krapinsko-zagorskog HDZ-a te Gredičak, gradonačelnik Oroslavja, vijećniku Šimuniću nude tajnu pomoć u izbornoj kampanji u svibnju kako bi maknuli SDP-ova župana Željka Kolara, a nakon toga nude mu i javne funkcije, od pročelnika do ravnatelja Parka prirode Medvednica ili centra za prirodu.

Dretar je izrazio nadu da će narod iskoristiti ovu situaciju na predstojećim izborima.

- Čuli smo krasan spin da ne može saborski zastupnik nuditi nešto izvan svojih ingerencija i da on nema nikakvu poziciju u županiji. Hm, što bi to moglo značiti? Da nije nudio ništa, da je nudio nešto, da je pričao što bi bilo ako bi bilo ili možda najjednostavnije da je pregovarao u ime onog tko ga je tamo i poslao, nekoga tko ima ovlasti iznad običnog župana ili zastupnika. Ako takvu osobu uopće i pronađemo, siguran sam da će reći "nisam znao" - istaknuo je.

Uputio je čestitke nezavisnom vijećniku u Oroslavju, Viktoru Šimuniću, na ovakvom postupku i izrazio užasnutost najavom tužbe protiv njega, ali i novinara 24sata Ivana Pandžića jer je snimku razgovora objavio.

Tušekov odvjetnik: 'Predložit ću da se vijećnik i novinar kazneno prijave DORH-u zbog snimke!'
Tušekov odvjetnik: 'Predložit ću da se vijećnik i novinar kazneno prijave DORH-u zbog snimke!'

- "Nije me sram", još ću jednom ponoviti jer to pokazuje kako vladajući drže u rukama sve konce ove države i nije ih sram čak niti kada ih uhvate. Iza ove afere otkriva se cijelo brdo pogodovanja, zapošljavanja pomoću stranačkih iskaznica, namještanje poslova, mutnih i koruptivnih nečasnih djela - rekao je Dretar. 

Podsjetio je kako je Tušek 2012. na konferenciji za medije optuživao tadašnju SDP-ovu županicu jer je zaposlila pola svoje obitelji u centrima za socijalnu skrb i Zavodima za javno zdravstvo. 

- Samo sedam godina kasnije, sada već vodeći čovjek Krapinsko-zagorske organizacije, zapošljava u Narodnim novinama tajanstvenu Tajanu istog prezimena, a pored nje u fotelje te tvrtke sjedaju i načelnik jedne zagorske općine, predsjednik Mladeži HDZ-a u Zagorju, jedan skupštinar Županijske skupštine, voditelj nabave postaje politolog po struci. Sve od reda članovi jedne jedine stranke - poručio je dodavši da su jednaki i SDP i HDZ.

- Zagorci i Zagorke, najte pozabiti kako na vas gledaju oni koji vode i Hrvatsku i Zagorje, a naročito kako se ponašaju i što govore kada ih se ulove u nečasnim radnjama. Najte pozabiti - njih nije sram - zaključio je.

Šimunić predao snimke Uskoku: Obavio sam svoju dužnost. Sve mi je ovo novo. Sve će biti dobro
Šimunić predao snimke Uskoku: Obavio sam svoju dužnost. Sve mi je ovo novo. Sve će biti dobro

I Sandra Benčić iz Zeleno-lijevog kluba osvrnula se na taj slučaj.

- "Kaj bi ti štel biti" je rečenica koju mi Zagorci dok odrastamo čujemo i smatramo zapravo benignim pitanjem. Vjerovali smo da možemo to što želimo postati i bez da nužno moramo biti članovi neke stranke ili rođeni sa zlatnom žlicom u ustima. Danas te to pitanje može odvesti direktno u ćuzu - rekla je dodavši kako je Tušek nezavisnom vijećniku "otvoreno nudio ostvarenje dječačkih želja svakog HDZ-ovca."

- Hoćeš biti potpredsjednik Skupštine ili predsjednik, hoćeš Medvednicu, Ivančicu, Velebit, ma niš' nije problem, sve bumo sredili - tako otprilike idu razgovori i pregovori od strane Tušeka. Dosadni pravnici bi rekli da se ovdje radi o podmićivanju, no Plenković, isto tako pravnik, ali ne od te dosadne vrste koja bi se držala zakona kao pijan plota, kaže da je to bila greška, nespretnost pa čak i jedno neiskustvo mladog, perspektivnog političara, kojem kao jedini krimen uzima što se dao snimiti i to što je, da parafraziram predsjednika Sabora u drugom slučaju, bio priglup - rekla je dodavši kako je premijer Andrej Plenković mrtav hladan rekao da ovog ne bi bilo da je Tušek bio oprezniji. 

Plenković o HDZ-ovcu Tušeku sa snimke: 'Pogriješio je, radari baš ne funkcioniraju u kleti'
Plenković o HDZ-ovcu Tušeku sa snimke: 'Pogriješio je, radari baš ne funkcioniraju u kleti'

- Tako to vidi stjegonoša borba protiv korupcije. Tko bi tu trebao dati ostavku, Tušek ili njegov šef koji kazneno djelo podmićivanja zastupnika i izigravanja pravila izbora naziva greškom, a pravda naivnošću i mladošću. Veliki stjegonoša optužuje poštenog vijećnika da je namamio HDZ-ovce, dakle kriv je Šimunić - poručila je istaknuvši kako su u Saboru u samo par mjeseci raspravljali o cijelom dijapazonu kaznenih djela HDZ-ovaca.

Na Plenkovićeve tvrdnje da se ovaj slučaj razlikuje od onog Željka Sabe, Benčić se slaže. 

- Različito je ime i prezime zastupnika, kao i ime stranke - sarkastično je poručila.

Mostov zastupnik Zvonimir Troskot naglasio je kako su dva potresa i pandemija razotkrili svu slabost  Vlade i vladajućeg HDZ-a.

Milanović o slučaju Tušek: Dobro je da javnost vidi kakvim se metodama služe stranke
Milanović o slučaju Tušek: Dobro je da javnost vidi  kakvim se metodama služe stranke

- Osim već tradicionalne korupcije, nepotizma i bahatosti koju možemo svjedočiti gotovo svakog tjedna, protekla godina do srži je razotkrila svu nesposobnost vladajućih da organiziraju i vode sustav na ozbiljan, odgovoran i kvalitetan način za dobro građana koji su ih i izabrali za ovu poziciju. Žalosno je što se danas stječe dojam da smo kao društvo navikli na svakodnevne korupcijske afere prihvaćajući ih kao pojavu koja je uobičajena, očekivana i normalna za one koji su na vlasti, kao da ne shvaćamo da upravo takvi izopačeni obrasci ponašanja razaraju samo tkivo naše domovine i društva - poručio je dodavši kako upravo oni političari koji se najviše kunu u svoje domoljublje najmanje brinu za svoj narod i domovinu.

'Tušek je ispao glup. Pa uvijek pošalješ treću osobu na takve razgovore da te se ne poveže'
'Tušek je ispao glup. Pa uvijek pošalješ treću osobu na takve razgovore da te se ne poveže'

- Hrvatska je danas umorna zemlja. Umorna od svih silnih obećanja. Umorna od najave dubinskih reformi koje se zaborave pod navalom uvijek novih i drugačijih afera, ali uvijek s istim nazivnikom - HDZ. Umorna je od optužnica bez epiloga, umorna je od kalkulantskih poteza pred izbore, kao što će i obnova Zagreba, gle čuda, krenuti upravo pred lokalne izbore - rekao je.

Poručio je vladajućima da je i vrijeme da se probude i shvate da nam je potrebno hitno otvaranje ekonomije i ugostiteljskih objekata, kao i ukidanje obvezne članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori.

- Potreban nam je povratak normalnom životu - poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa