Obavijesti

News

Komentari 15

Zagorec: Ja sam mali miš protiv koga je cijela država

Zagorec: Ja sam mali miš protiv koga je cijela država
3

Zagorec je kazao kako je DORH povjerovao njegovim neprijateljima i to Hrvoju Petraču, koji mu je oteo sina, Terezi Barbarić i Snježani Šiprag

VIDEO

Umirovljeni general Vladimir Zagorec iznio je na Županijskom sudu u Zagrebu svoju obranu. Kazao je kako je on 'mali miš protiv kojeg se urotila cijela država na čelu s predsjednikom Mesićem'. U svojoj obrani Zagorec je demantirao postojanje bilo kakvih dragulja.
- Da su postojali dragulji, zašto ih nisam odnio i prije, već tek 2000. godine? - upitao je Zagorec. Kazao je i kako je DORH povjerovao njegovim neprijateljima i to Hrvoju Petraču, koji mu je oteo sina, Terezi Barbarić, koju je otpustio, te Snježani Šiprag kojoj nije pomogao onoliko koliko je ona željela. No, dodao je, kako cijelu priču o draguljima nisu smislili njih troje, već netko puno perfidniji koji je pregledao cijelu dokumentaciju. Zagorec je svjedočio i kako je Hrvatska nabavljala oružje preko država i po cijenama nižim od nabavnih. Švicarskoj tvrtki Winsley preko koje smo nabavljali oružje, kazao je Zagorec, ostali smo dužni 50.000.000 dolara.
- Zašto bi meni njihov posrednik Josef Rothaichner dao dragulje kao jamstvo i avans, kada smo mi njima bili dužni i to pet puta više, nego za što se mene tereti - obrazložio je Zagorec. Svjedočenja Petrača i Šiprak i Barbarić nazvao je lažnim te se upitao:
- Hipotetski, da sam htio nešto smuljati zašto bih pokazivao dragulje - smatra Zagorec koji smatra da ga predsjednik Mesić blati jer nije mogao otplatiti svoje dugove prema Petraču.
- On mi se hvalio da je financirao Mesićevu prvu izbornu kampanju- rekao je Zagorec dodavši kako se nije bojao ni organiziranog kriminala niti političke represije pa zato sada plaća danak. Tvrdi da mu je predsjednikov savjetnik Saša Perković, za njihova sastanka u Beču, kazao kako će sve biti u redu ako bude surađivao.
- Tražili su me dokumentaciju od privatizacije iz 1994. koju su tada uzeli Jozi Martinoviću o čemu ja ništa ne znam. Htjeli su saznati tko su pravi vlasnici privatiziranih tvrtki, Jesu li to Tuđman, Šušak, Pašalić, Gregurić i Todorić. Perković mi je tada rekao da će Mladena Bajića i Lazu Pajića iz DORH-a dovesti k meni u moj austrijski ured i da ćemo sve dogovoriti - kazao je Zagorec koji je odbio odgovarati na pitanja tužilaštva zbog načina na koji su do sada protiv njega postupali. U petak će završne riječi iznijeti Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak i zamjenica Županijskog državnog odvjetništva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!