Obavijesti

News

Komentari 2

Zagreb: Huligani prije derbija teško ozlijedili mladića, napali i policajce i oštetili policijski auto

Zagreb: Huligani prije derbija teško ozlijedili mladića, napali i policajce i oštetili policijski auto
7

Tokom utakmice Dinamo-Hajduk privedeno je 14 navijača. Sami dolazak i odlazak navijača Hajduka je bio osiguran. Policija je bila na svakom uglu grada, no neke stvari su izmaknule kontroli...

VIDEO

Jučer je s početkom u 17.30 sati odigrana utakmica između Dinama i Hajduka koju je s tribina pratilo preko 9 000 gledatelja, od kojih je 2 250 gostujućih navijača. 

Policija je prije, tokom i poslije utakmice privela ukupno 14 navijača zbog nereda i kršenja javnog reda i mira, prenosi zagrebačka policija u priopćenju. 

Privedeni navijači su u dobi od 19 do 36 godina i jedan maloljetan. 

Zagrijavanje prije početka utakmice 18. kola Prve HNL između Dinama i Hajduka

Zbog sigurnosti dolaska i odlaska, gostujući navijači su imali pratnju kako bi sve prošlo u redu. Bilo je par iznimaka, no policija je sve brzo riješila. 

Iza 15 sati na Kennedyjevom trgu policija je postupala prema 36-godišnjaku zbog pirotehničkih sredstava te je tada nekoliko muških maskiranih osoba napalo 36-godišnjaka i policajce. 

Isti su oštetili i policijsko vozilo te se udaljili s mjesta događaja. 36-godišnjak je teže ozlijeđen, a policijski službenik lakše i liječnička pomoć je pružena u KBC-u Zagreb. 

Zagrijavanje prije početka utakmice 18. kola Prve HNL između Dinama i Hajduka

Kriminalističko istraživanje tog događaja je još uvijek u tijeku. 

Sigurnosnim pregledom stadiona prije utakmice, policija je pronašla skrivenih 197 komada pirotehničkog sredstva odnosno 'baklji'.

Prije, tokom i poslije utakmice policijski službenici su bili raspoređeni na svakom dijelu grada zbog sigurnosti te su tako bili i u studentskom domu u Jarunskoj ulici. 

U 22,05 sati, više od dva sata nakon odigrane utakmice, prema prijavi oštećenika koji se obratio policijskim službenicima, u krugu studentskog doma došlo je do fizičkog napada najvjerojatnije od strane dvije osobe na 20-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen.

Navijači priredili doček igračima Hajduka koji su slavili u derbiju s Dinamom

- Oko 19 sati u dvorište počeli ulaziti grupe po troje četvero BBB-ovaca kako zaštitari ne bi skužili. Krenuli su od 9. paviljona s tim da nisu ulazili u paviljone jer znaju da ne smiju, bili su vani i napali jednog dečka. Slomili su mu nos, pretpostavljamo da se radi o nekom dečku iz Dalmacije. Zaštitari su zatim dotrčali i zgrabili ih, ali nisu smjeli ništa s njima jer se radilo o maloljetnicima. Onda je došla interventna i polovili su ih te odvezli u stanicu - rekla je čitateljica iz doma. 

Do sada prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje i obavljenim razgovorom s oštećenim zasada se događaj ne može nedvojbeno dovesti u vezu s 'navijačkim nasiljem' odnosno s odigravanjem utakmice kao niti s određenom navijačkom skupinom. 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a