Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Zagreb: Od 1. siječnja 50% veća komunalna naknada

Zagrebački gradonačelnik Bandić objasnio je da se zbog održavanja postojeće razine komunalnog standarda moraju donositi i nepopularne mjere

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
4 komentara

Komunalna naknada u Zagrebu od 1. siječnja iduće godine povisit će se za 50 posto, odnosno sa 0,58 kn na 0,87 kn po četvornome metru stambenog prostora u prvoj zoni, odlučili su članovi zagrebačkoga Gradskog poglavarstva prihvativši na sjednici prijedlog odluke o vrijednosti boda za izračun komunalne naknade. Tako će, primjerice, za stan od 60 četvornih metara građani u prvoj zoni, po novom, izdvajati 52,62 kn, što je 17,52 kn više nego dosad, a u devetoj zoni 10,53 ili 3,51 kn više za komunalnu naknadu, rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje. Za poslovni prostor od 100 četvornih metara u prvoj zoni izdvajat će se 261 kn ako je riječ o proizvodnim djelatnostima, odnosno 609 kuna za obrtničke usluge.Jelavić je objasnio kako se iz komunalne naknade održava postojeća komunalna infrastruktura i napomenuo kako su od 578 milijuna kuna koliko je ove godine bilo potrebno utrošiti u tu svrhu 191 milijun kuna morali osigurati iz drugih izvora.
- Zbog održavanja postojeće razine komunalnog standarda moramo donositi i nepopularne mjere - rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message