News

Komentari 322

Najavili novi skup u Zagrebu: Dvoje uhićenih policija pustila

Najavili novi skup u Zagrebu: Dvoje uhićenih policija pustila

Na glavnom zagrebačkom trgu u petak se do 18 sati okupilo oko 150 prosvjednika Građanske akcije i oko 20 ljudi koji su se deklarirali kao ekstremni desničari

Oko 150 prosvjednika Građanske akcije okupilo se na glavnom zagrebačkom trgu u petak oko 18 sati. Nosili su veliki transparent s natpisom "Mi Hrvati antifašisti". Nedaleko od njih okupilo se oko 20 ljudi, deklariranih kao ekstremni desničari. Policija je tijekom skupa privela troje ljudi, a mladić koji se deklarirao kao ekstremni desničar je prilikom uhićenja viknuo "Za dom spremni". Prosvjednici su se u jednom trenutku počeli naguravati s policajcima, tijekom čega je lakše ozlijeđen fotoreporter.

Sanja Blažević jedna je od pet žena koja se pridružila ekstremnim desničarima. Istaknula je kako je hrvatski domoljub te da poštuje vrednote Domovinskog rata. 

- Frustrirana sam što je premijer zabranio mimohod za generale. Želim da se Hrvati cijene i da se sloboda ne ugrožava - kazala je Blažević. 

Nakon prosvjeda na Trgu bana Jelačića prosvjednici su otišli ispred Prve policijske postaje te su počeli uzvikivati da im policija pusti kolege.

Dvoje mladih, djevojku i mladića iz Splita, policija je pustila oko 19 sati. Oni su kazali kako ih je policija uoči prosvjeda uhitila "jer su nosili jaja za večeru". Oboje su bili odjeveni u crno, a u rukama su, osim jaja, imali i transparent s natpisom "Antifa Split", koji nije bio raširen. Prosvjednici su se nakon Zrinjevca ponovno vratili na Trg bana Jelačića te su se nešto prije 20 sati razišli. Za subotu u 11 sati je inicijativa "Ujedinjeni protiv fašizma" najavila novi skup kraj Manduševca. 

Najčitaniji članci