Obavijesti

News

Zagreb: Pronašli nasilnika (81), slomio je nos dečku s posebnim potrebama u tramvaju i zbrisao

Zagreb: Pronašli nasilnika (81), slomio je nos dečku s posebnim potrebama u tramvaju i zbrisao

Agresivnog napadača su prvo tražili zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, no sad je, zbog liječničkih nalaza, otkriveno da su ozljede nešto blaže. Prijeti mu zatvor jer je tukao dječaka s posebnim potrebama

VIDEO

Zagrebačka policija dovršila je krim istraživanje nad 81-godišnjakom koji je 6. listopada udario dječaka u tramvaju broj 11 u Dubravi. 

POGLEDAJTE VIDEO Priveli 81-godišnjaka, udario je dječaka s posebnim potrebama: Prijeti mu zatvor

Pokretanje videa...

Priveli su 81-godišnjaka jer je u tramvaju udario dječaka VIDEO

Ublažili kazneno djelo

Uspjeli su ga prepoznati i privesti nakon više od mjesec dana istrage. Novost je da su prekvalificirali, odnosno ublažili kazneno djelo po kojem su ga tražili. Naime, nasilni muškarac udario je šakom u glavu dječaka s posebnim potrebama. Slomio mu je nos kojeg su liječnici namještali u KBC-u Zagreb.

Tražili su ga zato prvo zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, no sad je, najvjerojatnije zbog liječničkih nalaza, otkriveno da su ozljede blaže.

No i to kazneno djelo, službenog naziva 'tjelesne ozljede', može mu donijeti od jedne do tri godine zatvora s obzirom na to da se radi o napadu na maloljetnika s posebnim potrebama.

Iz zagrebačke policije nisu željeli iznositi više detalja o motivima napada agresivnog 81-godišnjaka jer je žrtva maloljetna.

Podsjetimo, prema priči dječaka, napao ga je zbog mjesta za sjedenje.

Pretučeni dječak: Nitko mi nije htio pomoći

- Kad me taj čovjek udario šakom u glavu, pao sam sa sjedala u tramvaju i udario u plastiku pored. Nitko mi nije htio pomoći. Svi su samo buljili u mene - ispričao je dječak za 24sata u pratnji cijele obitelji. 

- Ja sam ranije ušao u tramvaj i sjeo na prvo mjesto kraj prvih vrata. Taj čovjek mi je prije okretišta Dubrava naredio da se maknem sa sjedala, što sam odbio i rekao da neću. Pokazao mi je neku iskaznicu i pitao sam ga što mu je. Na to me šakom udario u nos i pao sam. Vrijeđao mi je roditelje. Vikao mi je: ‘Tko te napravio takvog?’ - ispričao nam je tada uplašeni dječak.

Te ružne epizode napada ne voli se prisjećati. Dok su mu pred očima plesale scene vrijeđanja i fizičkog napada, ruke je skupio uz tijelo. Još više ga je zaboljelo što mu u tom trenutku nitko nije želio pomoći.

S bolovima u glavi koji su postajali sve jači uspio se maknuti i sjesti iza neke djevojke dok mu je napadač psovao majku.

Nakon toga je agresivac sjeo na njegovo mjesto.

Ostao je na njemu sjediti sve do Bukovačke i stanice Maksimir, gdje je ustao i izašao.

Mlatio dječaka s posebnim potrebama

Mladić se nakon napada uspio nekako domoći svoje škole. Nije imao novca na računu kako bi pozvao obitelj pa ih je o svemu obavijestila školska psihologinja. Pustili su ga kući, a potom ga je sestra odvezla do KBC-a Zagreb.

Ondje su ga odmah primili i nakon detaljne obrade utvrdili kako su mu nosne kosti nestabilne. Nos su mu morali ručno namještati, a liječnici su ih upozorili kako su dužni o svemu obavijestiti policiju.

Obitelj je napad također željela prijaviti te su dječaka na kraju odveli u PP Dubrava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa