Obavijesti

News

Komentari 2

Zagrebačka obitelj zebri dobila je pojačanje: Spol se još ne zna

Zagrebačka obitelj zebri dobila je pojačanje: Spol se još ne zna
7

U zagrebačkom zoološkom vrtu jučer je vladalo veliko uzbuđenje. Obitelj zebri, mama Sabina i tata Gustav, dobili su mladunče. Malenu zebricu jedva je dočekala i sestra Cheeza

VIDEO

 - Ispred nastambe zebri jučer smo svjedočili veličanstvenom prizoru. Ženka je bez većih poteškoća na svijet donijela zdravo mladunče. Ono se ubrzo osovilo na noge i popilo kolostrum. S divljenjem smo gledali i njegove prve korake koji su se iz nesigurnih i nestabilnih svakim prijeđenim metrom pretvarali u sve elegantniji hod. Već nakon nekoliko sati mladunče gotovo da je trčkaralo - kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Sad se mladunče ne odvaja od majke

Ističu kako su  svi članovi obitelji iznimno brižni. Uz mamu Sabinu, tu su tata Gustav i sestra Cheeza. Budući da se u ovom osjetljivom razdoblju mladunče ne odvaja od majke, spol mu se još ne zna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sabina ima osam godina i u Zagreb je stigla iz Arnhema, a Gustav kojem je mjesto rođenja Plzen, broji čak dvadeset i tri godine.

Cheeza koja je prije dvije godine rođena u Zagrebu kao prvo mladunče prugastog nizozemsko-češkog para, potvrdila je da se tu razvila dobra kemija, a novo mladunče znači da u nastambi zebri nije nestalo ljubavi i strasti.

Svako dvije godine jedno mlado

Ravnatelj zoološkog vrta ističe kako ženka grantove nizinske zebre u Vrtu gravidnošću prati ritam kakav postoji i u prirodi – nizinama jugoistočne Afrike. Naime, zebra najčešće svake dvije godine na svijet donosi jedno mlado. Ono tada ima tridesetak kilograma, a odrasla zebra može biti deset puta teža.

Malenu zebru sada krase smeđe pruge koje će s vremenom potamnjeti i postati crne. Raspored i izgled pruga jedinstven je za svaku zebru – poput otiska prsta kod čovjeka.

Zebre su sisavci iz porodice konja. Žive u obiteljskim skupinama, a otac obitelji svoju skupinu hrabro brani od drugih mužjaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a