Obavijesti

News

Komentari 0

Zagrebačka županija: 10 mil. kuna kredita za poduzetnike

Zagrebačka županija: 10 mil. kuna kredita za poduzetnike
1

Poduzetnicima iz Zagrebačke županije do kraja godine na raspolaganju je više od 10 milijuna kuna zahvaljujući programu "Kreditom do uspjeha" Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta

Županija je krenula s primanjem zahtjeva za kredite koji se podnose Upravnom odjelu za gospodarstvo. Poduzetnički zahtjevi prikupljat će se do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 31. prosinca ove godine.

Program mogu koristiti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na područje županije neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu.

Prednost pri dodjeli subvencija imat će proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za županijski gospodarski razvoj te oni koji otvaraju nova radna mjesta.

Najniži iznos kredita je 100 tisuća kuna, najviši pet milijuna kuna. Poduzetnici kredite mogu koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata,  kupnju nove opreme ili dijelova, za obrtna sredstva do 20 posto (za projekt iz uslužne djelatnosti) i do 30 posto (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita.

Poduzetnicima koji kreditna sredstva ulažu u proizvodne djelatnosti kamatna stopa će se subvencionirati sa četiri postotna poena, dva će poena subvencionirati ministarstvo, dva Županija.

Za poduzetnike koji ulažu u uslužne djelatnosti kamatna stopa će se subvencionirati s dva postotna poena, po jedan poen će subvencionirati Ministarstvo gospodarstva i Zagrebačka županija.  

U program su se uključile i pojedini gradovi i općine koje su osigurale dodatnu subvenciju kamatnih stopa za projekte koji će se ostvariti na njihovom području.

Pokretanje videa ...