Obavijesti

News

Komentari 3

Zagrebačka županija za svako novorođenče daje 1000 kuna

Zagrebačka županija za svako novorođenče daje 1000 kuna
1

U prošloj je godini Županija isplatila 2389 jednokratnih pomoći za što je izdvojila 2, 4 milijuna kuna, no konačna brojka za 2018. znat će se nakon što pristignu i obrade se svi zahtjev

VIDEO

Zagrebačka županija objavila je kako i u ovoj godini nastavlja s dodjelom 1000 kuna jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete, u prošloj je godini isplatila gotovo 2400 takvih pomoći, no to nije konačna brojka za 2018., ta će se znati nakon što pristignu i obrade se svi zahtjevi.

Zahtjev za ostvarenje prava na jednokratnu novčanu pomoć podnosi se u roku četiri mjeseca od dana rođenja djeteta.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti jedan od roditelja/ samohrani roditelj/ roditelj iz jednoroditeljske obitelji koji je hrvatski državljanin s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje godinu prije dana rođenja djeteta.

Postupak za ostvarivanje prava pokreće podnositelj Zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Zahtjev i pripadajuća dokumentacija podnose se u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lani isplaćeno 2, 4 milijuna kuna, zahtjevi još stižu

S obzirom na povećan broj zahtjeva za isplatom naknade za novorođenčad, Županija je produžila rok za predaju zahtjeva za sve roditelje koji su to postali u 2018. godini. Novi rok do kojeg se zahtjevi mogu predati je 31. ožujka ove godine. 

 U prošloj je godini Županija isplatila 2389 jednokratnih pomoći za što je izdvojila 2, 4 milijuna kuna, no konačna brojka za 2018. znat će se nakon što pristignu i obrade se svi zahtjevi.

Obrasci zahtjeva za 2018. i 2019. godinu kao i sve dodatne informacije o ostvarenju prava na jednokratnu novčanu pomoć za novorođenče nalaze se na službenim stranicama Zagrebačke županije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a