News

Komentari 1

Zagrebački HSLS: Ne bi trebalo štedjeti na najranjivijima, nego na nabujalom Holdingu...

Zagrebački HSLS: Ne bi trebalo štedjeti na najranjivijima, nego na nabujalom Holdingu...

Moguće smanjenje studentskih invalidskih stipendija bila bi prava socijalna katastrofa za najranjivije Zagrepčanke i Zagrepčane, ističe u priopćenju HSLS

Zagrebački HSLS osudio je u utorak moguću odluku o smanjenju 28 studenskih invalidskih stipendija, poručivši da treba štedjeti "na nabujalom i otuđenom Zagrebačkom holdingu", a ne na najranjivijima.

Mediji su, naime, ovog tjedna objavili kako zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, u pokušaju proračunskih ušteda, studentima s invaliditetom planira znatno smanjiti stipendije.

Moguće smanjenje studentskih invalidskih stipendija bila bi prava socijalna katastrofa za najranjivije Zagrepčanke i Zagrepčane, ističe u priopćenju HSLS, zamjerivši novoj gradskoj upravi što "kao da ne prepoznaje prioritete i ponovno djeluje poput očajnog menadžera koji rješavanje višedesetljetnih financijskih dubioza misli postići društveno krajnje štetnim kvazi-uštedama".

Zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića podsjetili su na važnost povećavanja jednakosti šansi i stupnja uključivosti građana, "onog pojma kojim se do prije svega nekoliko mjeseci hvalio u svojoj izbornoj kampanji".

Pozvali su ga pritom na "hrabre, strukturirane i dugoročne poteze ozdravljenja Grada Zagreba, a ne na moguće štetne i nemušte pokušaje kao izlike za nedostatak znanja i hrabrosti u upravljanju glavnim gradom Republike Hrvatske".

Zadatak gradske uprave, smatraju u zagrebačkom HSLS-u je smanjiti svoje troškove, posebice politički uhljebljenih kadrova, usmjeriti se na ozdravljenje grada i "pročešljati" prekomjerno trošenje javnog novca da bi grad u konačnici bio na usluzi svojim građanima.

HSLS grada Zagreba smatra da obrazovanje nikad ne smije biti prostorom ikakvih ušteda, već naprotiv – ono mora isključivo biti područjem novih, promišljenih ulaganja.

Najčitaniji članci