Obavijesti

News

Komentari 54

Zagrepčanima stižu vrećice za plastiku: Evo što smijete baciti

Zagrepčanima stižu vrećice za plastiku: Evo što smijete baciti
1

Stanari će vrećice odlagati kraj kontejnera za miješani otpad. Iz Holdinga nisu odgovorili kako će to izgledati u neboderima s 200 stanova i s malim smetlarnicima. Vrećice će odnositi dva puta mjesečno

VIDEO

Poštar mi je donio žutu rolu s vrećicama, potpisala sam da sam ih preuzela. Kaj ću sad s tim? Čitala sam da u njih ne idu najlon vrećice jer to nije ta plastika niti boce od ulja.

Negodovala je umirovljenica s Trešnjevke kojoj je poštar jučer donio paketić s 13 žutih vrećica za odvojeno prikupljanje plastike i metala od po 60 litara. Poštari su ih jučer počeli dijeliti u Zagrebu, prvo stanarima kuća, a kasnije će dijeliti i onima u zgradama. Naša sugovornica s Trešnjevke kaže da je ranije nosila otpad do kontejnera za papir, plastiku i staklo na reciklažni otok. Čistoća ih je maknula, pa sad sve mora odvajati doma.

- Nemam pojma gdje da sad stavim ove vrećice koje sam dobila - rekla je. I jedan zagrebački poštar potvrdio nam je kako su jučer dobili prvu kutiju s 27 paketa vrećica koje moraju podijeliti. Kaže, sve bi mogli razdijeliti za oko mjesec dana.

- Dobro je ako smo na motociklu ili imamo svoj auto, ali jao poštarima koji to nose na rukama. Kutija ima sigurno više od deset kila - rekao nam je poštar. Kaže, vrećice moraju pokušati uručiti dva puta, a onda će ostavljati obavijest da ih čekaju u najbližoj pošti.

Iz Zagrebačkog holdinga odgovorili su kako će pune vrećice skupljati dva puta mjesečno. Detaljno su objasnili što se u njima skuplja.

Što ide u vrećice: 

Boce od jestivog ulja smiju u njih, kao i vode, deterdženata (ako na njima nema oznake da je to opasan otpad), potom kozmetika, lijekovi, plastika od hrane, slamke, čaše od jogurta, kutije od DVD-a, konzerve i limenke, ali i tetrapak.

U njih ne smijete bacati: 

Ali u te vrećice ne idu stiropor, spužve, kablovi, četkice za zube, upaljači, CD-ovi i DVD-ovi, kišobrani, boce od motornih ulja, sprejevi... Na Trešnjevci su jučer po kućama dijelili i kante za biootpad. Kasnije će stanarima zgrada dijeliti i vrećice od 30 litara za biootpad.

A prije tri mjeseca povučen je prijedlog prema kojemu je odvoz otpada trebao poskupjeti za 97 posto, a nekima i 350 posto. Usprotivili su se predstavnici potrošača, a kasnije i sam gradonačelnik Milan Bandić. Jučer su iz Holdinga potvrdili da se sad radi na novom cjeniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava