Obavijesti

News

Komentari 37

Izglasali zakon o otpisu duga: 'Određeni pomak ipak je tu...'

Izglasali zakon o otpisu duga: 'Određeni pomak ipak je tu...'
1

O izmjenama Zakonu o najmu stanova vjerojatno će se glasovati idućeg petka, zadnjeg dana rada Sabora prije ljetne stanke, nakon dodatnih pregovora, rekli su iz redova vladajućih

VIDEO

Zastupnici su u petak izglasali zakone o otpisu dugova fizičkim osobama, provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima i stečaju potrošača, a koji bi trebali olakšati položaj preko 326.379 blokiranih hrvatskih građana. 

Zakonom o otpisu dugova fizičkim osobama otpuštaju se dugovi do 10.000 kuna građanima koje su blokirali država, jedinice lokalne i područne samouprave ili pravne osobe povezane s njima. Zakonom o provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima predlaže se obustava ovrhe koja nije naplaćena tri godine, uz uvjet da u zadnjih šest mjeseci nije bilo nikakve naplate po toj tražbini. 

Dok se izmjenama Zakona o stečaju potrošača pojednostavljuje se stečajni postupak za građane blokirane dulje od tri godine, kojima glavnica duga ne prelazi 20.000 kuna. 

- Predloženo neće omogućiti ljudima da dođu na zelenu granu, no određen pomak ipak je tu - poručio je Goran Aleksić (SNAGA) prije glasovanja o ovom paketu zakona. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sabor je glasovanje o izmjenama Zakona o najmu stanova odgodio za idući tjedan zbog neslaganja među vladajućima, pa su na dnevnom redu tri zakonska prijedloga iz sektora obrane.

Zakon o najmu stanova tek će sljedeći tjedan na glasovanje

Iz redova vladajućih poručili su u četvrtak kako će se o izmjenama Zakonu o najmu stanova vjerojatno glasovati idućeg petka, zadnjeg dana rada Sabora prije ljetne stanke, nakon dodatnih pregovora, te kako neće biti trećeg čitanja već će prijedlog Vlada doraditi amandmanima.

 Iz vladajuće većine nezadovoljan je Klub HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a koji je zatražio treće čitanje, tvrdeći da zakon nije dobro pripremljen, a kritikama se pridružio i SDSS koji je podršku uvjetovao prihvaćanjem amandmana.

 Nakon glasovanja zastupnici će raspravljati o konačnom prijedlogu Zakona o Zakladi vojne solidarnosti, koji predviđa osnivanje te zaklade s ciljem potpore djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.

 Na dnevnom redu su i odluke o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u operaciji potpore miru "SEA GUARDIAN" u Sredozemlju te u operacijama koalicijskih snaga "INHERENT RESOLVE".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a