Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
491 komentara

'Zakon o životnom partnerstvu poriče poduzetničku slobodu'

Koja logika! Poduzetnicima će Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola ograničavati slobode jer će morati istospolnim parovima prodavati kruh, cvijeće...

Dalibor Urukalović/Pixsell
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

Dajte prednost biračima, a ne Vladi i ministru Arsenu Bauku. Poruka je to udruge U ime obitelji zastupnicima. Ne žele da Sabor usvoji Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola.

Zakon bi omogućio gotovo ista prava zajednici dvoje homoseksualaca kao što imaju bračni partneri. Ne smiju posvajati djecu. Umjesto braka bili bi u "životnom partnerstvu".

Udruga koju vodi Željka Markić drži da je Zakon protiv volje 66 posto građana koji su na referendumu u prosincu rekli da je brak zajednica muškarca i žene. U ime obitelji posebno smeta što je zabranjeno odbiti uslugu istospolnim parovima. "Prisilit će glazbenike, cvjećare, pekare, vlasnike prenoćišta na sudjelovanje u ceremoniji životnih partnera. Time se ograničava njihova poduzetnička sloboda i sloboda savjesti", navodi udruga.

Drže i da će se davanjem prava na zdravstvenu zaštitu omogućiti na račun poreznih obveznika i, primjerice, umjetna oplodnja. Iako udruga tumači da se referendum odnosi na Zakon, pitanje je bilo: "Jeste li za to da se u Ustav unese odredba da je brak životna zajednica muškarca i žene?". 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message