Obavijesti

News

Komentari 99

Zakošeku su prijetili na skupu u Berlinu: 'Izvadit ću pištolj'

Zakošeku su prijetili na skupu u Berlinu: 'Izvadit ću pištolj'

Profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakošek grubo je izvrijeđan u utorak navečer tijekom izlaganja na tribini u Berlinu, a prijetili su mu i ubojstvom

VIDEO

Agresivni posjetitelj tribine "Solidarnost u akciji protiv desnog ekstremizma: aktivistička i filantropska inovacija iz Hrvatske" u Berlinu prijetio je i vrijeđao zagrebačkog profesora Nenada Zakošeka, prenosi N1. 

Zakošek je bio jedan od izlagatelja na tribini, a nezadovoljni posjetitelj mu je prijetio da će izvaditi pištolj i da će ga pronaći u Zagrebu. Na kraju je bijesno napustio dvoranu.

"Primijetio sam dvojicu ljudi koji su sjeli u prvi red. Kada sam završio prezentaciju, jedan od njih postavio mi je dva pitanja. Jedno o tome što mislim o slučaju 'lex Perković' i zašto se štiti 'udbaškog ubojicu', a drugo zašto se štiti 'socijalfašiste' kao što je Tito. Odgovorio sam o 'lex Perkoviću', a za 'socijalfašista' sam rekao da se s tom kvalifikacijom ne slažem. Počeo se derati i prijetiti, pozvao me čak da izađemo van i riješimo stvar. Na kraju je rekao da će me potražiti u Zagrebu i izjurio iz dvorane", ispričao je Zakošek za Forum nakon povratka u Zagreb.

"To pokazuje koliko se lako s riječi može prijeći na djela. Incident je zapravo potkrijepio naše teze o tome koliko je doista ojačao desni ekstremizam", upozorava Zakošek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan Blažević iz Zaklade "Solidarna" bio je također jedan od govornika na tribini. "Predstavio se kao 'Hrvat, rođen u Njemačkoj'. Kasnije se pokazalo da čovjek koji je sjedio do njega ipak nije njegov kompanjon, nego je napustio dvoranu iziritiran agresivnim nastupom dotičnog i na njemačkom jeziku komentirao: 'Ovo je Balkan' te da ne želi biti na takvom skupu", ispričao je Blažević za Forum.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a