News

Komentari 39

"Žalim te ljude koje je Luketa ubio, ali je li njemu išta bolje?"

"Žalim te ljude koje je Luketa ubio, ali je li njemu išta bolje?"

Boris Luketa (61), osumnjičen za ubojstva u Brodarici, nakon rehabilitacije u Krapinskim Toplicama je u šibenskom domu. Otvorene su mu oči, gleda u prazno i ispušta nekakve zvukove...

Boris Luketa (61) iz Primoštena, kojega sumnjiče za ubojstvo supružnika Hakije i Milke Keranović te Ivana Bajića na Brodarici, posljednjih nekoliko mjeseci nalazi se u Domu za starije Cvjetni dom u Šibeniku.

Tamo je stigao početkom jeseni prošle godine s Odjela produljenog liječenja Opće bolnice Hrvatski ponos Knin. Ima posebnu sobu u kojoj ga čuva policija. Policijsku zaštitu ima još od ranjavanja u travnju 2017. godine zbog straha od odmazde.

- Sam Bog zna kako mu je. Leži na antidekubitalnom madracu i jedva se miče. Otvorene su mu oči, gleda u prazno i ispušta nekakve zvukove. Žalosno je što čovjek može učiniti sebi - kaže jedan od učestalijih posjetitelja, dobar poznavatelj doma.

Osim odvjetnika, u posjet trostrukom ubojici dolazi samo njegova majka. Posjećuje ga i “tetoši” gotovo svakodnevno. Briga i pažnja nemoćne starice prema ubojici zapravo je najpotresniji detalj koji ističu štićenici, posjetitelji i osoblje doma.

- Žalim ljude koje je ubio, žalim i njihove obitelji. No zar je njemu išta bolje. Zar ne bi on trebao majku paziti? - kaže žena.

Centar mu je postavio posebnog skrbnika

Podsjetimo, nakon trostrukog ubojstva Luketa si je pucao u glavu. Prvo se liječio u šibenskoj bolnici, zatim je bio u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Potom je boravio u Kninu, odakle su ga prebacili u šibenski dom. Tamo će, potvrdio nam je njegov odvjetnik Krešimir Škarica, ostati dok za to bude uvjeta. Vještačenje je potvrdilo da je on procesno nesposoban.

Kako neslužbeno doznajemo, zbog Luketina zdravstvenog stanja pokrenut je postupak oduzimanja poslovne sposobnosti, a Centar za socijalnu skrb postavio mu je i posebnog skrbnika. Sposoban je komunicirati samo s majkom i braniteljem, i to na samo nekoliko minuta.

Najčitaniji članci