Obavijesti

News

Komentari 45

Zaljubila se u čovjeka koji ju je spasio: 'Bio je potpuni stranac'

Zaljubila se u čovjeka koji ju je spasio: 'Bio je potpuni stranac'
3

Heather (27) je jako kasno saznala da ima rak jetre i hitno je trebala donora. Potpuni stranac se ponudio da joj pomogne. Ostali su u kontaktu, a kasnije je to preraslo u ljubav...

VIDEO

Kada je policijski službenik iz američke države Illinois odlučio donirati pola svoje jetra nekome koga nikad u životu nije vidio, kako bi mu spasio život, nije ni sanjao da će ta osoba jednog dana postati njegov životni suputnik.

U ožujku 2014. godine, 27-godišnjoj Heather dijagnosticiran je rak jetre u 4. stadiju. Rekli su joj da bi mogla živjeti još samo nekoliko mjeseci, a jedina šansa za oporavak joj je transplantacija jetre. S obzirom da je imala jako malo vremena, čekanje na jako dugoj državnoj listi čekanja za organ nije bila opcija. Predložili su joj da sama nađe živog donora. - Rekli su mi da moram na transplantaciju. Nisam imala puno vremena. Tijelo mi se već gasilo, osjećala sam to - rekla je Heather. 

Spasio ju je potpuni stranac

Chris Dempsey je bio u bolničkoj kafeteriji kada je načuo rođaka od Heather, Jacka Dwyera, kako priča o njenim problemima i govori kako Heather neće preživjeti ako ne dobije jetru. Dempsey nije nikad čuo za tu osobu niti je upoznao ikad prije, ali je odmah poželio pomoći. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Proveo sam četiri godine kao marinac i naučio da oni nikad ne bježe od ničega. Rekao sam sam sebi: 'Ako mogu pomoći, pomoći ću!' - rekao je Chris. Prišao je Jacku i rekao da želi pomoći. Testirao se i ispalo je da on i Heather savršeno odgovaraju. 

Kad je Heather čula da joj potpuni stranac želi pomoći, nije mogla vjerovati. - Majka i ja smo plakale koliko su nas emocije svladale kad smo čule vijesti - prisjetila se.

Zaljubila se u čovjeka koji ju je spasio

Malo nakon toga Chris i Heather su se prvi put susreli kako bi pričali o medicinskom zahvati. Operacije je prošla bez ikakvih komplikacija. Njihove jetre su se u međuvremenu regenerirale i žive zdravim životom.

Nakon operacije, Chris je rekao Heather da mu ništa ne duguje i da se ne moraju nikad više vidjeti ako ona to ne želi. Ona priznaje da joj je sve bilo malo zbunjujuće u početku jer nije znala radi li se samo o zahvalnosti ili ipak osjeća nešto više za Chrisa.

Njih dvoje su ostali u kontaktu, postali su prijatelji, a kasnije je to preraslo u nešto više. Nedavno su se i vjenčali. - On je najbolja osoba koju znam. - On je vjerovao u mene i učinio da se svakog dana osjećam posebno. Zbog njega, usudim se ponovno smijati i imati snove - rekla je Heather.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji