Obavijesti

News

Komentari 392

Djecu doveli na sud, Pernar izbjegao zatvor, optuženi Hrvati neutješno su plakali

Djecu doveli na sud, Pernar izbjegao zatvor, optuženi Hrvati neutješno su plakali
3

Ovo je posljednje ročište na kojemu zambijsko tužiteljstvo može ispitivati svoje svjedoke, kako je na prošlom ročištu zaključila sutkinja Mary Mulanda.

Pokretanje videa...

suđenje zambija 01:04
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
16:17

U ponedjeljak će zambijsko tužiteljstvo nastaviti s ispitivanjem svojih svjedoka.

16:05

- Hrvatski državljani neutješno plaču, ročište je odgođeno za ponedjeljak - javlja nam zambijska novinarka.

16:02

Djecu koju su Hrvati posvojili dovode na sud samo kako bi ih policajac Kombe Sakeni mogao identificirati, javlja nam zambijska novinarka. On je podsjetimo, uhitio hrvatske državljane u Zračnoj luci u Ndoli.

15:49

Sutkinja je naredila novinarima da napuste sudnicu. Dovode djecu na sud i mora im se zaštititi identitet, javlja nam novinarka.

15:30

- Službenik Kombe Sakeni koji je uhitio Hrvate na sudu je izjavio da je nakon što je dobio informaciju o navodnom pokušaju trgovine četvero djece, kontaktirao kongoanski konzulat kako bi provjerio vjerodostojnost dokumenata o posvojenju.

Rekao je da je kongoanska vlada preko svog konzulata odgovorila da su navodni dokumenti za posvajanje lažni i da ih nije izdala ona. Sakeni je nadalje rekao da je nakon razgovora s osobljem Spree Guest housea potvrđeno da je Steven Mulija, poznat kao SBM, rezervirao sobe za optužene osobe. Nadalje je izjavio da su razgovori između SBM-a i parova putem WhatsAppa otkrili da im je on naplaćivao 2 040 američkih dolara po djetetu - kazala je za 24sata zambijska novinarka.

Komentari 392