News

Komentari 22

Zanijemila je vidjevši majku u lokvi krvi u dnevnom boravku

Zanijemila je vidjevši majku u lokvi krvi u dnevnom boravku

Žena je likvidirana jednim hicem u glavu, no pronađene su i ozljede na glavi koje istražiteljima sugeriraju da je ubojica ženu prije potezanja okidača izudarao drškom oružja

Dan nakon stravičnog zločina u splitskom prigradskom naselju Šine, otkrivaju se okolnosti koje su dovele do ubojstva žene (53), a potom i samoubojstva njenog supruga (55) i egzekutora.

Nesretnu ženu pronašla je 17-godišnja kćerka u prvim minutama srijede, djevojka je zanijemila ugledavši u dnevnom boravku majku u lokvi krvi. Policija je stigla nedugo potom, odmah je započeo očevid, ali i potraga za 55-godišnjakom koji je bio glavni osumnjičeni. Žena je likvidirana jednim hicem u glavu, no pronađene su i ozljede na glavi koje istražiteljima sugeriraju da je ubojica ženu prije potezanja okidača izudarao drškom oružja. U pitanju je ustrjelna rana, a pronađeno je streljivo malokalibarskog oružja, pretpostavlja se pištolja. Drugih ozljeda niti tragova borbe u prizemnom stanu obiteljske kuće nije bilo. Groznim prizorom su ostali šokirani i iskusni istražitelji. Oko osam sati ujutro radnik koji je stigao u obližnju crkvu u izgradnji pronašao je tijelo. Muškarac je počinio samoubojstvo objesivši se za gredu, na ulazu u karmelićanski Pastoralni centar koji se gradi godinama.

Policija je odmah ogradila cijelo područje no unatoč opsežnoj pretrazi terena, do petka popodne nije pronađeno oružje kojim je počinjen zločin. Naloženo je vještačenje GSR čestica, kolokvijalnih tragova baruta, na rukama muškarca kako bi se utvrdilo da je upravo on pucao.

Zločin je ostavio susjede i obitelj (imali su dvoje djece, kćerku i 21-godišnjeg sina, dok je žena imala i starijeg sina iz prethodnog braka) u šoku, tvrde kako se strašna obiteljska tragedija mogla izbjeći. Par je imao obiteljskih problema, bili su pred rastavom, a u srijedu ujutro je upravo on pozvao policiju tvrdeći kako ga "žena ometa u raspodjeli imovine". No, nisu našli osnove za postupanje. Mjesec ranije su zbog prijave o obiteljskim sukobima i pretražili kuću, ni tada nije pronađeno oružje iako je 53-godišnjakinja prijavila prijetnje smrću. Dok je trajala pretraga stana, vrijeđala je policajce, ali i supruga i sina pa je prekršajno prijavljena.

Muškarac je inače, doznajemo na splitskom sudu, u siječnju 2011. godine pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno s rokom kušnje od tri godine, upravo zbog obiteljskog nasilja. U pitanju je bio incident još iz srpnja 2007. godine, a osuđen je zbog nasilničkog ponašanja u obitelji i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe.

Najčitaniji članci