Obavijesti

News

Komentari 763

Zanosna Kolinda: 'Izgled joj je prednost, ali je vrlo sposobna'

Zanosna Kolinda: 'Izgled joj je prednost, ali je vrlo sposobna'
7

Sanader ju je smijenio 2008. jer je bio ljubomoran na njezin izgled i šarm. Diplomati kažu da je svjesna da joj je izgled prednost, ali da je prije svega vrlo sposobna

VIDEO

Tabloidi u Srbiji na naslovnicama se već danima igraju lažnom fotografijom Kolinde Grabar Kitarović, na kojoj je plavokosa djevojka u kupaćem kostimu, pa poručuju svom predsjedniku Nikoliću da će ga ta plavokosa dama zvati k sebi i po Srbiji traže navodne Kolindine ljubavi iz mladosti. Provjereno, ta fotografija nije autentična niti se na njoj nalazi Kolinda Grabar Kitarović. No zato su 24sata u posjedu pravih atraktivnih fotografija pobjednice predsjedničkih izbora u kupaćem kostimu.

Za ugled je pozitivno što imamo predsjednicu, ali to ne treba svoditi na muško-ženske odnose, kaže Gordan Jandroković

Snimljena je 2013. na Kornatima i prilično je očito kako buduća predsjednica države zna da njezin šarm i seksepil mogu pomoći u jačanju političkog imidža

Doduše, možda se to neće svidjeti svima u njezinoj stranci, kao što se nije svidjelo ni njezinu bivšem šefu Ivi Sanaderu. Dok je bila šefica hrvatske diplomacije u Sanaderovoj vladi, nije skrivala da se zna šarmom izboriti za popularnost u najvišim diplomatskim krugovima. Naravno, bilo je to većinom muško društvo... Kolindina je popularnost vrtoglavo narasla, bila je neprestano na meti svjetskih fotoreportera. Njezinu šefu to nije bilo po volji. Ljubomoran i zavidan, Sanader je htio zadržati monopol na poziciju najomiljenijeg hrvatskog političara u međunarodnim krugovima, pa je Kolinda ubrzo smijenjenja i upućena u Washington

24sata

U hrvatskoj politici je pitanje žena, šarma i ljepote bilo, gotovo u pravilu, komentirano i doživljavano krajnje seksistički. Grabar Kitarović to bi mogla promijeniti. A što bi bilo drukčije da smo prije tjedan dana izabrali muškarca za predsjednika države?

U njezinoj stranci ima dovoljno patrijarhalnih muškaraca koji bi mogli imati problem s njom, smatra psihologinja Mirjana Krizmanić

- Sasvim sigurno ne bi pisali ovakve stvari - uvjeren je iskusni hrvatski diplomat, koji tvrdi kako je Kolindi Grabar Kitarović njezin privlačan izgled ipak prednost.

- U uspostavljanju kontakata svakako je prednost, no u poslu to nije odlučujući faktor. Ženama je teže doći do visoke pozicije jer još govorimo i muškom svijetu, ali jednom kad uspiju, onda mogu biti u prednosti - kaže diplomat te dodaje kako će predsjednicu međunarodna zajednica prepoznavati po njezinim iskustvima, znanju i vještinama.

- Ona je već sad iznimno dobro primljena u diplomatskom svijetu. Mislim da je za nju, ali i za svakoga na toj poziciji, najvažnije da pokaže svoju sposobnost vođenja. Bez toga nema ničega - uvjeren je. 

Histerija

Srpski su tabloidi objavili očito lažnu fotografiju Grabar Kitarović u kupaćem kostimu. Naš je Express prvi objavio pravu fotografiju iz 2013. godine s Kornata.

internet

Privlačna je 

Ona je zgodna žena, i to dobro nosi, kaže psihologinja Mirjana Krizmanić. Uvjerena je da će osmijehom otvarati vrata Hrvatskoj.

24sata

Ima barbiku na stolu u NATO-u

Na stolu u NATO-u držala je lutku Barbie u maskirnoj uniformi. - Nadimak Barbie su mi dali frustrirani ljudi, ali mi ne smeta - kaže Kolinda.

Tomislav Krasnec/VLM

Biografija nove predsjednice u prodaji za 39,90 kn

U prvoj neautoriziranoj biografiji vodeći novinari Večernjeg lista donose priču o djetinjstvu, mladosti i političkom usponu Kolinde Grabar Kitarović. Knjigu možete kupiti na svim kioscima za 39,90 kuna.

Večernji list

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 763
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"