Obavijesti

News

Komentari 30

Zapela je na strimini, auto su vezali da ne otkliže niz padinu

Zapela je na strimini, auto su  vezali da ne otkliže niz padinu
2

Vozačica crvenog Jeepa stranih registracija proklizala je s ceste nedaleko od Orebića. Visila je na rubu litice. U spašavanju je trebalo puno živaca i mirne i stabline ruke jer je automobil doslovno bio "na vagi"

VIDEO

Kratka ljetna kišica bila je dovoljna da cestu u mjestu Postup kraj Orebića pretvori u opasnu klopku za vozače. U nedjelju popodne ondje je prolazila vozačica crvenog Jeepa stranih tablica, proklizala na oštrom zavoju i ostala visjeti na rubu litice “na vagi”.

- Žena je bila u potpunom šoku i prvo nije uopće znala gdje je. Pokušala je izaći iz automobila, no na svaki pomak auto bi se počeo ljuljati - rekao nam je Josip Tomašić iz HGSS-ove stanice Orebić.

Strankinja u klopci imala je, nasreću, u blizini ruke mobitel. Nazvala je prijatelja oko 14 sati da dođe u pomoć, a on je nazvao broj 112 i Gorsku službu spašavanja. Uspjeli su je brzo pronaći, no iako se činila bezazleno, za akciju su spasiocima trebali puno živaca te mirne i stabilne ruke.

- Ispod auta je bila provalija od neka tri metra. No veći problem je taj što je i poslije nje teren strm pa bi se auto najvjerojatnije nastavio kotrljati s vozačicom - kaže nam spasilac. Prije nego što su ženu izvukli na ravan i siguran teren, stabilizirali su auto.

Vezali su ga sajlom s vitla njihova terenca i tek tad su, kad su bili sigurni da se neće pomaknuti, prestravljenu turisticu izveli van. Iako se tresla, prošla je bez ogrebotine.

Pregledao ju je tim Hitne pomoći te su je prevezli do ambulante. Nije bilo potrebe voziti je do bilo koje bolnice. Automobil je s litice na kraju izvukao kamion vučne službe. Ipak, ni on to nije mogao izvesti sam, nego su HGSS-ovci ostali asistirati. Šteta na Jeepu je neznatna.

Sva godišnja doba u danu

Tri stranca su ostala u nedjelju zarobljena na planini Biokovo nakon što ih je uhvatilo veliko grmljavinsko nevrijeme. Uspjeli su ih spasiti samo pola sata od dojave te napojiti i utopliti. 
- Na Biokovu su se u samo nekoliko sati izmijenila četiri godišnja doba te je po tko zna koji put Biokovo pokazalo da može biti klopka i usred ljeta - pišu u HGSS-u. Nedugo nakon toga i dva Čeha su zapela na Biokovu zbog nevremena te su ih zbrinuli u kući na vrhu Sv. Jure.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a