News

Komentari 0

Zaplijenili 1,2 kg amfetamina, marihuanu, tablete ecstasyja..

Policija je zatekla 33-godišnjaka s deset tableta ecstasyja, a u blizini je su u osobnom automobilu bili 35-godišnjak, 30-godišnjak i 22-godišnjakinja

Oko 1,2 kilograma amfetamina splitska je policija pronašla kod 41-godišnjaka, a u još dva slučaja kod pet osoba razne vrste droge, izvijestili su u ponedjeljak iz policije.

Policajci Službe kriminaliteta droga splitsko-dalmatinske Policijske uprave osumnjičili su 41-godišnjaka za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policija je u petak pretražila njegov stan na omiškom području u kojem je pronašla kilogram i 186 grama amfetamina, to jest speeda. Uz kaznenu je prijavu doveden pritvorskom nadzorniku. 

Dan poslije, u subotu, policija je u Splitu zatekla 25-godišnjaka s 253 grama marihuane i digitalnom vagom za precizno mjerenje, zbog čega je i protiv njega podnesena kaznena prijava.

U nedjelju je pak dovršeno kriminalističko istraživanje nad četiri osobe u dobi od 35, 33, 30 i 22 godine, koje su na ulici u Splitu u subotu u 23,20 sati zatečene s drogom.  Policija je zatekla 33-godišnjaka s deset tableta ecstasyja, a u blizini je su u osobnom automobilu bili 35-godišnjak, 30-godišnjak i 22-godišnjakinja.

 "Tom prilikom je kod 30-godišnjaka pronađena 41 tableta ecstasyja i 9,1 gram amfetamina (speed), a kod 22-godišnjakinje 50 tableta ecstasyja, 4,1 gram marihuane i pet paketića s ukupno 5,4 grama speeda. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 35-godišnjak prodao spomenutu količinu ecstasyja 33-godišnjaku", istaknuli su u policiji.

Protiv 35-godišnjaka, 30-godišnjaka i 22-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a protiv 33-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloporabe droga. 

(abe)

 

Najčitaniji članci