Obavijesti

News

Komentari 151

Zaposlili su ga unatoč dosjeu, ravnatelj znao što se događa?

Zaposlili su ga unatoč dosjeu, ravnatelj znao što se događa?
3

Morbidni hobi rezača spolovila: Dvije liječnice s patologije su prije nekoliko mjeseci obavijestile ravnatelja bolnice o svemu što je muškarac radio, no bez rezultata..

VIDEO

Naš djelatnik, pomoćni obducent, bio je posljednji u kontaktu s tijelima pokojnika. Nije postojala mogućnost kontrole jer je u kratkom intervalu prošle godine ostajao sam, bez kolega, pojasnio je Tihomir Biščević, sanacijski ravnatelj Opće bolnice “Dr. Josip Benčević”.

Istaknuo je i kako je Komisija za unutarnji nadzor provjerila navode voditelja patologije koji je upozoravao na neprimjereno ponašanje djelatnika te je suspendiran. Nekoliko dana poslije ta je mjera zamijenjena mjerom obveznog liječenja od kroničnog alkoholizma.

Bio u zatvoru zbog nasilja

Ravnatelj je govorio o “nemilim događajima”, što navodi na zaključak da ih je bilo više, pa je pitanje zašto se nije prije reagiralo. Odgovornost za stravu u slavonskobrodskoj bolnici snosi i prijašnji ravnatelj, koji je zaposlio muškarca unatoč tome što je dobio otkaz u Hitnoj pomoći te u dva navrata bio u zatvoru zbog obiteljskog nasilja.

Navodno je pretukao prvu suprugu, koja je s troje djece pobjegla u sigurnu kući, no i tamo ju je pronašao te ponovo pretukao. Imao je debeli dosje, ali su ga ipak prije tri godine zaposlili.

Teško se dolazi do posla u slavonskobrodskoj bolnici

Javna je tajna da je dobiti posao u slavonskobrodskoj bolnici jednako dobitku na lotu. Da nešto nije funkcioniralo kako treba, da se iščitati i iz ravnateljevih riječi kako je pomoćni obducent neko vrijeme bio pod stalnim nadzorom kolega

Bolnici, ionako opterećenoj problemima, mogli bi uskoro stići novi. Nakon što se utvrdi razdoblje u kojemu je došlo do amputacija spolnih organa, moguće je da će obitelji pokojnika tražiti odštetu. Muškarca koji je sve priznao ispitali su i pustili. U Općinskom državnom odvjetništvu rekli su da nije bilo osnova za zadržavanje jer je priznao i nema utjecaja na svjedoke ni mogućnosti bijega iz zemlje. Tek trebaju utvrditi je li imao pomagače.  

Dvije liječnice u pismu o svemu obavijestile ravnatelja

 Prema našim informacijama, ravnatelju bolnice dr. Tihomiru Biščeviću su dvije liječnice s patologije (podaci poznati redakciji) napisale prije nekoliko mjeseci pismo. U njemu su iscrpno opisale sve što je njihov kolega činio, no nitko na to nije reagirao

Trijezan je bio u redu, ali pijan...

Kolege u Hitnoj pomoći nevoljko su govorili o svom bivšem kolegi. Rekli su da je trijezan bio u redu, ali pijanog ga se trebalo kloniti. I u ove tri godine koliko radi na patologiji viđali su ga, ali nisu kontaktirali, jer se počeo sve čudnije ponašati. 

Susjedi u Vrhovinama kažu da su pokušavali s njim stupiti u kontakt dok je gradio kuću. Htjeli su mu pomoći jer je sve radio sam, ali on je to odbijao.

Novi vlasnik kuće još je u šoku

Anto Lovrić kupio je prije desetak dana u Vrhovinama nedaleko od Slavonskog Broda kuću od medicinskog tehničara (52).

Odmah je počeo s radovima kako bi se do zime uselio u kući. A onda je uslijedio šok. Na podu u prostoriji koja je trebala biti smočnica našao je dvije teglice. U jednoj su bila muška i ženska spolovila, a u drugoj mošnje. Bivši je vlasnik trupla oskvrnjivao na Odjelu patologije slavonskobrodske Opće bolnice, gdje je radio kao pomoćni obducent.

Spolovila je stavljao u formalin i brižljivo pohranjivao.

- Ovo ću teško izbrisati iz glave - rekao je novopečeni vlasnik kuće.

Kupoprodajni ugovor je potpisao sa sestrom muškarca koji je kuću prodavao.

- On mi se činio sasvim u redu, djelovao je pošteno. Platio sam im i odmah počeo s renoviranjem - rekao je još vidno šokirani Lovrić.

'Tko zna što ću još naći'

Do bivšeg vlasnika nismo mogli doći. Na telefon u stanu u kojem sad živi javila nam se njegova druga supruga. Uz sočne psovke i prijetnje rekla je da njezin suprug nije ništa kriv i da ih ostavimo na miru.

Sve je bilo u nekakvoj tekućini, otečeno, ružno za vidjeti. Imao sam osjećaj da mi se beton otvara pod nogama. Zaprepašteno sam gledao u to, jedno vrijeme nisam mogao doći k sebi. Odmah sam javio policiji - rekao je Anto Lovrić, kupac kuće koji je još u šoku.

U dvorištu kuće je nekoliko dana poslije u ormariću pronašao staklenu bocu s tekućinom u koju je zabodena injekcija.

– Ne znam što ću još pronaći. Kad se sve pročulo, nazvala me žena s kojom živi muškarac, bivši vlasnik kuće. Počela je vikati i pitala me je jesam li ja to prijavio policiji. Rekao sam joj da nisam, a onda je ona prijetila da će bombom raznijeti pola sela. Govorila je još kojekakve gluposti. Misli da se ja nje bojim – rekao je Anto.

Psihički bolesna osoba

Splitski neuropsihijatar dr. Mijo Milas kaže da je brodski medicinski tehničar nedvojbeno psihički bolesna osoba jer nitko zdrav ne bi spolne organe čuvao kao suvenire. No za podrobnija tumačenja zašto je 52-godišnjak imao takvu potrebu, trebalo bi provesti vještačenje - smatra dr. Mijo Milas.

- Shizofreniju vjerojatno nema jer je funkcionalan, ali definitivno u njemu ima mnogo tenzija i kompleksa. Alkohol mu je služio kao lijek za hrabrost. Vještačenje bi trebalo pokazati ima li neku latentnu psihozu, a vrlo vjerojatno ima problem s vlastitom spolnošću i seksualnošću - kaže dr. Milas dodajući kako je radom na patologiji tehničar došao u priliku realizirati nešto o čemu je u svojoj bolesnoj glavi maštao.

Dr. Milas kaže da je svojedobno vještačio muškarca koji je imao prijatelja zaposlenog na patologiji. To je poznanstvo koristio kako bi krišom odlazio na patologiju rezati trupla nožem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava