Obavijesti

News

Komentari 90

'Zar moramo bježati s plaže zbog divljaka na skuterima?'

'Zar moramo bježati s plaže zbog divljaka na skuterima?'
1

Maloljetnik je prebrzo vozeći udario u drugo plovilo i teže ozlijedio svoju 45-godišnju majku i 46-godišnjeg oca u Tisnom. 24sata dobio je video divljanja na jet-skiju na Čiovu

VIDEO

Maloljetnik iz Njemačke zaradio je kaznenu prijavu zbog divljanja na jet-skiju. On je teško ozlijedio svoje roditelje dok je ludovao na moru ispred kampa u Tisnom. Otac i majka u koje se zaletio bili su na drugom jet-skiju.

Maloljetnik je prebrzo vozeći udario u drugo plovilo i teže ozlijedio svoju 45-godišnju majku i 46-godišnjeg oca. Policija ga sumnjiči za ugrožavanje posebnih vrsta prometa i podnijela je kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku. 

Prošli tjedan u sudaru dva jet-skija kod otoka Logoruna ozlijeđena su dva Nijemca.

Dvojica mladića u utorak u moru u Okrugu Donjem na Čiovu divljali su među područjem u kojem nisu smjeli glisirati. Kupači su se od straha sklonili u plićak ili otišli s plaže. Ogorčeni čitatelj poslao nam je video divljanja.

POGLEDAJTE VIDEO

- Ja sam desetak minuta ranije bio na tom mjestu na madracu. Da sam ostao, vjerojatno bi mene pokupili, rekao nam je čitatelj koji je u utorak popodne na plaži u Okrugu Donjem na Čiovu snimio dvojicu mladića dok su divljali na skuteru. 

- I drugi kupači bili su na samoj granici područja ograđenog za kupače. No onda su se ova dvojica pojavila i divljala. Imali smo dojam da žele preplašiti kupače - rekao nam je. Kupači su se, dodaje, povukli u plićak, a on je s obitelji otišao s plaže. 

Inače, glisiranje na manje od 200 metara od obale je zabranjeno. Ne zna je li netko zvao policiju niti ih je upozorio. 

- Samo su komentirali da su budale i da će nekoga potopiti - dodao je čitatelj. 

Šibenski lučki kapetan Robert Baljkas prije nekoliko dana u razgovoru za ŠibenikIN, prozvao je upravo vozače jet-skijeva kazavši kako lagano gube nadzor nad njima.

Vozači jet-skijeva često se ne pridržavaju pomorskih propisa, voze prebrzo, a nerijetko njima upravljaju bez dozvole.

- Jedan od najvećih problema je kako regulirati jet-skije, a čini se da lagano gubimo nadzor nad njima. Tijekom pojačanog nadzora pomorskog prometa u Rogoznici smo u jednom trenutku zatekli njih 15 na moru. Oni nam predstavljaju veliki problem i morat ćemo poduzeti nešto u vezi s time - rekao je dana Baljkas.

Zabrana glisiranja blizu obale

Brodovi i brodice prilikom plovidbe unutrašnjim morskim vodama i teritorijalnim morem Republike Hrvatske ne smiju se približavati obali, i to: 

- Brodovi koji obavljaju javni promet, na udaljenost manju od 300 m 

- Brodovi za šport i zabavu, na udaljenost manju od 200 m 

- Motorne brodice i jedrilice na udaljenost manju od 50 m 

- Brodice na vesla smiju ploviti i na udaljenosti manjoj od 50 m od obale 

- U vodenom prostoru pored plaže brodice moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 m od ograde uređene plaže, odnosno 150 m od obale prirodne plaže 

- Gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem istima nije zabranjeno glisirati

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...