Obavijesti

News

Komentari 73

Majka blizanaca s koronom: 'Moji se sinovi trebaju boriti!'

Majka blizanaca  s koronom: 'Moji se sinovi trebaju boriti!'
1

Zaraženoj djevojci su tri puta radili testove. Tek je zadnji pokazao da ima opaki virus iako ni jučer nije pokazivala simptome bolesti. Mladići se oporavljaju i disciplinirano se drže savjeta liječnika...

VIDEO

Moji sinovi su dobro. Imaju blago povišenu temperaturu, ali ne prelazi 38 stupnjeva. Čuli smo da je virus potvrđen i kod još jedne osobe povezane s mojim sinom koji je bio u Milanu, ali zaista ne znamo tko je. Nadam se da će se svi brzo oporaviti, rekla nam je danas majka prvih zaraženih pacijenata.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

video vijesti 27 02 20 01:16

Zahvalila je svima na razumijevanju zamolivši pritom sve medije da ih sad malo puste da predahnu.

- Moji sinovi se sad trebaju potpuno posvetiti sebi i boriti se s bolešću - rekla je majka blizanaca.

Hrvatska u ovom trenutku ima petero zaraženih korona virusom. Kako je ujutro izvijestio ministar zdravstva Vili Beroš, dvoje novozaraženih bliski su kontakti prvog zaraženog mladića koji je bio na utakmici u Milanu te trećeg zaraženog Riječanina koji radi u Italiji.

'Novih zaraženih nema, još se čekaju rezultati za šestero...'
'Novih zaraženih nema, još se čekaju rezultati za šestero...'

- Situacija je i dalje pod intenzivnim nadzorom. Do sada je ukupno testirano 156 pacijenata sa sumnjom na korona virus, a za šest iz cijele Hrvatske još se čekaju rezultati - rekao je u petak poslijepodne ministar Beroš.

Kako je istaknula ravnateljica Klinike “Dr. Fran Mihaljević”, Alemka Markotić, oba nova zaražena pacijenta bila su u bolnici od pojave zaraze njihovih bližnjih. Treća osoba zaražena u Zagrebu je djevojka prvog zaraženog pacijenta. Naime, ona je na prva dva testa bila negativna.

- Pozitivan je treći uzorak koji smo iz dodatnog opreza uzeli kod drugog kontakta našeg bolesnika u klinici i taj je nalaz blago pozitivan. Osoba više nema simptome i sve je u redu. Drugi pozitivan je također kućni kontakt pacijenta u Rijeci. Oboje se osjećaju dobro i nemaju problema. Sve upućuje na to da je kod bližih kontakata lakši prijenos infekcije - rekla je Markotić.

WHO: Opasnost 'vrlo visoka', u Italiji 888 zaraženih, 21 umro
WHO: Opasnost 'vrlo visoka', u Italiji 888 zaraženih, 21 umro

Ministar Beroš nam je rekao kako je djevojka procijenjena kao visokorizična te je u bolnici bila od početka pod strogim nadzorom liječnika.

Markotić je istaknula da će zaraženi biti pušteni kući tek kad nestanu svi simptomi te dodala da se izoliranje svih sumnjivih slučajeva pokazalo kao dobar način. Ujedno, kako je do sada pokazala praksa, potencijalno zaraženi do 14 dana ne moraju pokazivati nikakve znakove. Kod djevojke je imunitet bio nešto jači pa se njoj virus manifestirao tri dana kasnije.

S obzirom na to da se vjerojatno muški i ženski pacijenti neće miješati, teško da će završiti u bolničkoj sobi sa svojim dečkom. Također, kako se i majka s njima družila cijelo vrijeme, pitanje je hoće li i ona pokazati simptome kroz nekoliko dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk