Obavijesti

News

Komentari 3

Zaražene sve medicinske sestre, njegovateljice, čistačice i pralja

Zaražene sve medicinske sestre, njegovateljice, čistačice i pralja

Budući da ovo znači kako u Domu u Daruvaru trenutno nitko ne može skrbiti o korisnicima, ravnateljica te ustanove Marina Vulinović zatražila je danas ujutro pomoć od Županijskog stožera civilne zaštite

VIDEO

U Domu za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković u Daruvaru korona virusom su zaražene sve medicinske sestre, sve njegovateljice, glavna sestra, pralja i čistačice.

Nakon što je u srijedu navečer MojPortal.hr prvi objavio da je u tom daruvarskom Domu zaraženo 53 ljudi, odnosno 37 korisnika od njih 41 i 16 od ukupno 21 zaposlenika, nadležna epidemiološka služba odlučila je da niti jedan pozitivni djelatnik koji je u izolaciji ne smije raditi u Domu bez obzira ima li simptome ili nema.

Svi negativni su izolirani

Budući da to znači kako u Domu trenutno nitko ne može skrbiti o korisnicima, ravnateljica te ustanove Marina Vulinović zatražila je danas ujutro pomoć od Županijskog stožera civilne zaštite i Grada Daruvara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Policija istražuje šokantne slike iz doma kraj Siska: 'Vlasnici su tražili da vežem te jadne ljude'
Policija istražuje šokantne slike iz doma kraj Siska: 'Vlasnici su tražili da vežem te jadne ljude'

MojPortal neslužbeno doznaje kako je ravnateljica tražila da se odobri rad pozitivnim djelatnicama koje nemaju zdravstvenih tegoba jer one u ovom trenutku nisu opasne za korisnike koji su već zaraženi, a o negativnima, koji su na vrijeme bili izolirani, bi se skrbile uz dodatne pojačane mjere. 

Nema potrebe za hospitalizacijom

Županijski stožer civilne zaštite danas je od Ministarstva zdravstva tražilo da im hitno osigura osam medicinskih sestara koje bi oboljelim korisnicima Doma pružale potrebnu njegu i skrb zbog činjenice da su sve njegovateljice u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe zaražene koronavirusom. 

Isto tako, Županijski stožer je nakon izvješća nadležnog liječnika zaključio kako ovog trenutka nema potrebe za hospitalizacijom korisnika i zaposlenika Doma zaraženih koronavirusom, no ukoliko bude potrebe bit će premješteni na liječenje u Opću bolnicu Bjelovar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a