Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
55 komentara

Zaraženi otac dijete odveo u Klaićevu: 'To nema opravdanja'

Otac je medijima rekao kako je u pitanju bio djetetov život pa je u takvoj situaciji postupio kako je znao. Ravnatelj Klaićeve ga je demantirao

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
55 komentara

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić demantirao je u četvrtak opravdanje oca, koji je tijekom samoizolacije doveo dijete u bolnicu, a kasnije je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, da je to napravio jer je u pitanju bio život djeteta.

"Razumijemo osjećaje i zabrinutost oca za bolesno dijete, međutim potpuno su neistinite izjave oca medijima da je u pitanju bio život djeteta. Radilo se o laboratorijskoj pretrazi za koju nije bila izdana hitna uputnica, i to dva tjedna nakon što je ambulantni pregled obavio pedijatar", ističe ravnatelj Klaićeve.

VIDEO: UŽIVO ISPRED KLINIKE Zagrepčanin (74) druga žrtva korona virusa u Hrvatskoj...

Otac je medijima rekao kako je u pitanju bio djetetov život pa je u takvoj situaciji postupio kako je znao. Slučaj je izazvao uzbunu u javnosti jer je došao u Klaićevu dok je bio u samoizolaciji, a istoga dana potvrđen mu je pozitivan nalaz na koronavirus.

"Čak da se radilo i o hitnoj pretrazi ili pregledu, takav postupak nema apsolutno nikakvog opravdanja, jer dijete na pregled može dovesti druga osoba ili u slučaju hitnosti može biti dovezeno kolima hitne pomoći", kaže Roić.

Members of the medical team prepare to spray disinfectant as a precautionary move amid concerns over the coronavirus disease (COVID-19) outbreak at the Great Pyramids, Giza, on the outskirts of Cairo ZATVORENE DO DALJNJEG Korona virus natjerao Egipćane na dubinsko čišćenje piramida

S obzirom da je zbog potresa jedna bolnička zgrada privremeno izvan funkcije, ravnatelj Klinike za dječje bolesti kaže da su zahvaljujući izuzetnom angažmanu djelatnika u drugoj zgradi ustrojene sve neophodne bolničke aktivnosti i implementirani protokoli za sve predvidive epidemiološke situacije.

ŠPANJOLSKI PAKAO Korona pokosila Madrid: 'Želim udahnuti zrak, vidjeti ulice...'

Zahvalio se brojnim pojedincima, institucijama i udrugama koji su od prvog trenutka ponudili konkretnu pomoć i dali veliku podršku Dječjoj bolnici.

"Apeliramo na maksimalnu odgovornost i ozbiljnost roditelja, štiteći druge štitite i svoju djecu i sebe, time nam omogućujete da vam budemo na usluzi", poručio je Roić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message