Obavijesti

News

Komentari 11

Zarobila ih Sutla: Kada su se probudili oko njih je bila voda

Zarobila ih Sutla: Kada su se probudili oko njih je bila voda
4

Mislili da su migranti: Jedan Korejac s biciklom putuje iz Tajlanda, a s kolegom se sastao u Zagrebu. Putuju prema Berlinu. Pokušali su ih spasiti s užetom, no ipak su turiste na biciklima ukrcali u čamac

VIDEO

Upomoć, ne možemo izaći iz kuće. Okruženi smo rijekom, zvali su u pomoć dva Korejca koji su s biciklima zaglavili u Ključu Brdovečkom kraj Brdovca.

Jedan od njih je svoje putovanje biciklom započeo iz Tajlanda. Došao je nedavno u Hrvatsku te je u Zagrebu upoznao kolegu biciklista koji mu se pridružio na putovanju. I on je Koreanac. Zajedno su krenuli prema Njemačkoj no kako su nam rekli vatrogasci iz DVD-a Šenkovci, u utorak navečer ih je zahvatilo nevrijeme pa su se sakrili u kućicu na stazi za motokros.

- Dobili smo poziv za intervencijom jer su dva muškarca zaglavila kraj staze za motokros u Ključu Brdovečkom. Kad smo stigli, vidjeli smo da je kućicu koja se nalazi kraj cilja staze okružila rijeka Sutla koja se izlila iz korita. Svjedoci su mislili da su u pitanju migranti, no ispostavilo se da su dva Korejca s biciklima u kućici. Kako im nismo mogli prići s kamionom zbog visine vode, pokušali smo ih spasiti s užetom. No to nije bilo izvedivo pa smo dovezli čamac - rekao je Božo Đenadija, zapovjednik DVD-a Šenkovec.

Jedan vatrogasac je obukao nepropusno odijelo te gurao čamac do kućice oko koje je bila voda. Kad je stigao do nje, biciklisti su se ukrcali zajedno s biciklima. Vatrogasac ih je dogurao u čamcu do obale, a kad su stigli, biciklisti su bili presretni.

- Kad smo ih spasili, zahvalili su nam. Ovo nam je prva ovakva intervencija. Nakon što smo ih spasili, rekli su nam da im je krajnje odredište Berlin - rekao je Đenadija, zapovjednik DVD-a Šenkovec, čiji su pripadnici proveli tri mjeseca na dislokaciji na Visu. Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su nam da su Korejci zaglavili u vodi dubokoj jedan metar te da su ih vatrogasci spasili. Inače, u utorak su obilna kiša i snažan vjetar napravili brojne probleme diljem Krapinsko–zagorske županije. Osim ove akcije spašavanja, vatrogasne postrojbe su uklanjale porušena stabla u Zaboku, Budinščini i Pregradi, a vatrogasci su i ispumpavali vodu iz prostorija u Zaboku, Zlatar Bistrici, Bedekovčini, Gornjoj Stubici, Stubičkim Toplicama, Oroslavju u dva slučaja, Pili i Mariji Bistrici. U Ravnom Brezju vatrogasci su sagradili zečji nasip. Također je i kraj hotela “Matija Gubec” sagrađen zečji nasip kako ne bi došlo do poplave, a vatrogasci su pomagali i čuvaru poplavljenoga gradilišta u Selnici.

Vodeni val mimoišao je Ogulin.

- Super, prošlo je! Panika je prošla. Cijelu noć smo strepili, zbunjivale su nas vijesti, jedni su rekli da će poplaviti, drugi da neće, neizvjesnost je trajala cijelu noć. Ujutro kada smo čuli da se Dobra spušta svi smo živnuli. Odmah su svi krenuli čistiti svoje domove, stvari smo iznijeli na dvorišta sušiti - rekla je mještanka Stare ceste iz Ogulina u srijedu nakon što je prošla opasnost od novih poplava. Nakon neprospavane noći Ogulinci su odahnuli jer do novih izlijevanja Dobre nije došlo.

- Veseli smo da barem možemo napokon očistiti, ako ništa drugo - zaključila je Ogulinka.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21