Obavijesti

News

Komentari 28

Zaštitara pronašli uz cestu s crnom vrećom na glavi

Zaštitara pronašli uz cestu s crnom vrećom na glavi
1

Gorana Safića (28) pronašli su 15 sati nakon krađe novca i kombija. Navodno se u ukradenom blindiranom kombiju nalazio milijunski iznos novca

VIDEO

S vrećom na glavi i lisičinama na rukama Goran Safić (28) zaštitar Sokola Marića ležao je uz Slavonsku aveniju u Zagrebu u srijedu oko 23 sata. Bilo je to 15 sati nakon teške krađe blindiranog vozila s novcem ispred Zagrebačke banke u Zapruđu. Dio ukradenog novca policija je pronašla u napuštenoj “blindi”. Koliko je novca nestalo, nitko ne želi reći. No iz izvora bliskih istrazi doznajemo da je iznos milijunski. Toj informaciji u prilog idu i brojne policijske snage koje rade na slučaju. Za pretpostavke i sumnje da je Safić sudjelovao u krađi, krim-policija još traži dokaze. Već su ga obrađivali 2006. Tada su Safić i kolega iz Sokola Marića pod oružanom prijetnjom predali nekoliko stotina tisuća kuna dnevnog utrška iz Peveca. Policija tada nije imala dokaza protiv njega.
- Moj je sin bio u dugovima i imao je oko 80.000 kuna kredita, ali sigurno nije upleten u pljačku - branila je Safića jučer majka Marija.
Istražitelji ipak misle drukčije. Sumnjaju da je Marićev zaštitar u dogovoru s nepoznatim muškarcem izrežirao vlastitu otmicu i krađu novca. Sumnjičavi su i prema ozljedama. Našli su ga pretučenog, ali sumnjaju da su udarci dio scenarija.

'OZBILJNO SHVAĆAO POSAO ZAŠTITARA'
Kako doznajemo od njegovih prijatelja i poznanika, Goran Safić nije se htio ni šaliti o svom zaštitarskom pozivu.
- Zadirkivali smo ga kako bi mogao opljačkati novac koji prevozi, ali on bi se odmah uozbiljio. Govorio je kako svoj posao shvaća najozbiljnije i da mu ni u snu ne bi palo na pamet da pokuša ukrasti novac - rekao je Safićev poznanik. Zaštitar je trenirao kendo, japansku borilačku vještinu.
Novinari nisu dobili komentar u Sokolu Mariću. Ostali smo bez odgovora na pitanje kako je zaštitar, kojeg je policija već obrađivala, i dalje mogao raditi na pratnji novca. Tim više što su ih iz policije upozorili da je Safić sumnjiv unatoč nedostatku dokaza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora