News

Komentari 4

Zaštitaru koji je lažno dojavio da su u Avenue Mallu bombe odredili su istražni zatvor

Zaštitaru koji je lažno dojavio da su u Avenue Mallu bombe odredili su istražni zatvor

Novozagrebačko Općinsko državno odvjetništvo nadodaje da je podnijelo sucu istrage prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor 28-godišnjem zaštitaru koji je prošlog utorak lažno dojavio policiji da su u novozagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mall postavljene četiri bombe, izvijestilo je tužiteljstvo.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu, na čiji je prijedlog određen pritvor zaštitaru, izvijestilo je da je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 28-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.

Tužiteljstvo precizira kako 28-godišnjaka sumnjiči da je, 5. srpnja oko 10,13 sati, nazvao s telefonske govornice Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke i dojavio da su u Avenue Mallu postavljene četiri bombe. Po navedenoj su dojavi, policajci i javne službe koje osiguravaju taj trgovački centar, evakuirali posjetitelje i zaposlenike te proveli radnje radi sprječavanja moguće eksplozije, dodaje tužiteljstvo.