Obavijesti

Promo sadržaj

Zaštitne maske i dezinficijensi postaju obavezni! Gdje ih kupiti

Zaštitne maske i dezinficijensi postaju obavezni! Gdje ih kupiti
1

S obzirom da će svi djelatnici u zatvorenim prostorima odlukom stožera morati omogućiti dezinfekcijska sredstva te nositi zaštitne maske, provjerili smo gdje i po kojoj cijeni će ih moći nabaviti

Prije par dana smo o tome pisali i u 24sata da Nacionalni stožer civilne zaštite daje snažnu preporuku o upotrebi zaštitnih maski, a 30.4. su došle i nove preporuke u kojima stoji da je nužno postavljanje dezinfekcijskih sredstava i upotreba zaštitnih maski u poslovnim prostorima. Zato smo istražili koji tip maske je najbolji izbor za građane i zaposlene te gdje ih je moguće kupiti po povoljnoj cijeni.

Dakako ta se cijena ne može mjeriti s prošlogodišnjom cijenom, jer su nabavne cijene maski po svijetu porasle i do 20 puta (nabavna cijena je i do 19 kuna) a nabavna cijena alkohola za 300% kao što je izvijestila Hrvatska ljekarnička komora (HLJK).

Za vas, dragi čitatelji, provjerili smo situaciju u Hrvatskoj te na što morate obratiti pažnju prije kupovine zaštitne opreme. Vlada je i ograničila cijenu za maske na 12 kuna po komadu tako da smo uvažili samo ponude koje su u skladu s tom odlukom.

Problem sa kojim se susrećemo jest taj što je zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva izuzetno teško pronaći. Čak i specijalizirane prodavaonice, ljekarne i internet trgovine vrlo brzo rasprodaju svu svoju zalihu bez obzira na količine. Situacija bi mogla ubrzo postati i gora, ako se uvedu mjere obavezne upotrebe zaštitnih maski i u javnosti, kao što je to več primjer u susjednim državama i većini država u Europi.

Zaštitne maske

 

Neki su situaciju iskoristili da stave u prodaju zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva slabe kvalitete po sumnjivo niskim cijenama, ali s tim maskama i dezinfekcijskim sredstvima oni čine više štete nego koristi.

Zbog toga smo za vas provjerili kako se najbolje zaštititi prije kupnje zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava te koji su proizvodi sigurni za upotrebu te zaista pomažu u zaštiti:

  • Zaštitne maske kupujte samo od pouzdanih prodavača koji su registrirani kao tvrtke za uvoz i prodaju medicinskog pribora na području EU, što vam također mogu dokazati pomoću certifikata. Riječ je uglavnom o ljekarnama i specijaliziranim trgovinama.
  • Dezinfekcijska sredstva moraju imati sigurnosni list koji dokazuje da je proizvod registriran i siguran za upotrebu na području EU. Stručnjaci također preporučuju da bi udio alkohola u sredstvima za dezinfekciju ruku trebao biti najmanje 60% za učinkovitu borbu protiv virusa i bakterija.
  • Provjerite rokove isporuke kako ne biste čekali plaćenu robu nekoliko tjedana odaberite one trgovce koji imaju zaštitnu opremu na zalihi.

Zaštitne maske

 

Ne dopustite da postane cijena proizvoda vaš jedini faktor odluke prilikom kupovine zaštitnih sredstava. Često je razlika u cijeni između sigurnih zaštitnih proizvoda i spornih proizvoda samo nekoliko desetaka kuna - ne dozvolite da zbog takve svote ugrožavate vaše zdravlje i zdravlje vaših najmilijih, već budite oprezni prilikom kupovine i kupujte provjerene proizvode.

Kao primjer pouzdane internet trgovine (u vlasništvu tvrtke registrirane za uvoz i prodaju medicinskih proizvoda) odabrali smo hrvatsku internet trgovinu Loco Natura koja na svojoj web stranici nudi kvalitetne i provjerene zaštitne maske, kao i kvalitetan dezinfekcijski gel, koji se proizvodi lokalno u EU, gdje je i registriran.

Njihovu ponudu na internet stranici uzeli smo kao primjer sigurne i kvalitetne ponude iz više razloga, ali i zbog toga jer dolazi od strane provjerenog, poznatog i kvalitetnog trgovca koji je prisutan po cijeloj EU. Pogledajmo zašto je kupnja zaštitne opreme u toj trgovini sigurna i preporučena:

ZAŠTITNE MASKE

Link do proizvoda (50 komada zaštitnih maski u kompletu): https://www.loconatura.com/hr/zastitne-maske-50-komada

Link do proizvoda (20 komada zaštitnih maski u kompletu): https://www.loconatura.com/hr/zastitna-maska-3-slojna

  1. Svi proizvodi su na zalihi i mogu se isporučiti odmah nakon narudžbe – tvrtka garantira dostavu po cijeloj Hrvatskoj u roku par radnih dana.
  2. Tvrtka DTM Natura d.o.o. registrirana je kao uvoznik i specijalizirana trgovina za medicinske proizvode, što vam svakako nudi dodatnu sigurnost.
  3. Zaštitne maske na njihovoj stranici su vrhunske kvalitete, bez obzira da li je riječ o pakiranju 20 ili 50 maski.
  4. Tvrtka nudi i veleprodaju zaštitnih maski (preko emaila hrvatska@dtmnatura.com) po posebnim cijenama.
  5. U maloprodaji je cijena maski 6,6 - 11,45 kn po komadu, zavisi od količine i pakiranja, što je u skladu s Vladinim iznimnim mjerama kontrole cijena. U tu cijenu uključena je i besplatna poštarina.

Zaštitne maske

 

DEZINFICIJENSI ZA RUKE

Link do proizvoda (500ml): https://www.loconatura.com/hr/dezinficijens-za-ruke-500ml-antibakterijski-gel-za-dezinfekciju-ruku

  1. Ovaj je proizvod također na zalihi i dostupan odmah nakon narudžbe.
  2. Radi se o proizvodu EU proizvodnje, priznatog proizvođača, kao što se može vidjeti u priloženom sigurnosnom listu, koji je također dostupan na web stranici (u skladu s EC 1907/2006).
  3. Sredstvo za dezinficiranje ruku je u obliku antibakterijskog gela i sadrži 70% alkohola, tako da učinkovito štiti od bakterija i virusa.
  4. I ovaj je proizvod nakon odluke po obaveznoj upotrebi dezinfekcijskih sredstava tvrtka po posebnim cijenama ponudila i u veleprodaji (preko emaila hrvatska@dtmnatura.com) dok je u maloprodaji cijenu snizila na 89 - 109 kn za 500 ml u što je uključena i dostava na adresu.

Zaštitne maske

 

Bez obzira odgovara li vam gornja ponuda ili ne, ona bi trebala poslužiti kao primjer onoga što vam svaki prodavač mora pružiti kako biste bili sigurni u njegovu pouzdanost i prije svega u kvalitetu samog proizvoda.

Nemojte da vam narudžba zaštitne opreme (kojom ćete zaštititi sebe i svoje najmilije) postane impulzivna kupovina ili još gore - modni hir.

Imajte na umu da upotreba nekvalitetnih zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava stvara lažnu sigurnost, što vas može dovesti u veći rizik nego ako uopće ne koristite te proizvode.

Ostanite zdravi!

Zaštitne maske

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini