News

Komentari 171

Zašto im dižu cijene liječenja? Prvo Stephanie, a sada i Nora

Zašto im dižu cijene  liječenja? Prvo Stephanie, a sada i Nora

Amerikanci su podigli cijenu liječenja za Noru sa 3,3 na čak 4,7 milijuna kuna. Isto je doživjela Stephanie Milda, kojoj je liječenje poskupjelo sa milijun na 1,3 mil. kuna

Nakon objave da dječja bolnica u Philadelphiji traži dodatnih 1,4 milijuna kuna (od 3,3 na 4,7) za liječenje malene Nore Šitum postavlja se pitanje zašto je praksa Amerikanaca da u zadnji tren podižu cijenu liječenja. 

Naime, identičan scenarij doživjela je i obitelj Milda i njihova malena Stephanie iz Zadra kojoj je u Chicagu operirala glavu jer joj je prijetilo urastanje kostiju u mozak. 

Tada je, nakon što se cijela Hrvatska ujedinila i skupila više od milijun kuna, na e-mail majke Anite Milde stigla poruka iz čikaške bolnice kojom su zatražili dodatnih 50.000 dolara, odnosno 300.000 kuna. Objasnili su da je dodatni novac potreban da bi Stephanie imala sve što joj je nužno na operaciji i na oporavku. Obećali su da će taj novac, ako ne bude komplikacija, vratiti. Obitelj Milda će u četvrtak objaviti sve podatke o troškovima liječenja Stephanie u Chicagu.

Još se ne zna zbog čega je poskupjelo liječenje Nore, ali američki liječnici su za sve moguće dodatne troškove trebali odmah znati i obavijestiti obitelj.

Više informacija trebalo bi se znati nakon 17 sati kada je zakazana konferencija u hotelu 'Rebro' u Zagrebu.

Najčitaniji članci