Obavijesti

Promo sadržaj

Zašto se predijabetes ne smije zanemarivati

Zašto se predijabetes ne smije zanemarivati
1

Prilikom rutinske provjere krvne slike, doktor često traži i glukozu u krvi. Što to predstavlja i kako njezina vrijednost utječe na naše zdravlje?

Počevši od molekularne razine, glukoza je jednostavan šećer koji nastaje razgradnjom hrane koju unosimo, a stanice je koriste za energiju potrebnu za razne procese. Iz toga je jasno da porast glukoze slijedi nakon obroka, a pad nakon duljeg vremena bez hrane.

Vrijednost glukoze se uobičajeno određuju ujutro, natašte. Ukoliko je glukoza previsoka u odnosu na definirani raspon, govori se o povišenoj razini glukoze koja upućuje na potrebu za češćim mjerenjem i po procjeni doktora, dodatnim pretragama.

Što je to predijabetes?

Stanje koje se naziva predijabetes uključuje povišenu glukozu, odnosno poremećaj u metabolizmu glukoze. Predijabetes je vrlo ozbiljno stanje koje se ne smije zanemariti jer je vrlo izgledno da vodi u dijagnozu dijabetesa koji sa sobom nosi brojne komplikacije i oštećenja organa.

Sami sebi možemo najviše pomoći, a to će biti i prva uputa od liječnika. Iz prehrane treba izbaciti ili drastično reducirati sve jednostavne šećere kao što su kolači i slatkiši, brzu hranu koja je prepuna šećera, sokove, ali i pripaziti s unosom voća.

S druge strane, potrebno je birati cjelovite žitarice, nemasno meso i ribu, što više povrća i drugih cjelovitih namirnica. Također, pripaziti na ukupan kalorijski unos, održavati zdravu tjelesnu težinu i održavati primjerenu fizičku aktivnost. Dodatna pomoć može se pronaći i u ljekarnama u obliku provjerenih dodataka prehrani koji sadrže sastojke s odobrenim zdravstvenim tvrdnjama vezanim uz razinu šećera u krvi.

Cejlonski ili PRAVI cimet

Proizvod koji se ističe na policama ljekarni zbog kombinacije sastojaka su svakako Dibeticin kapsule s cejlonskim cimetom (Cinnamomum zeylanicum) poznatim još i kao “pravi cimet”, a koji ima vrlo vrijedna svojstva i ne smije ga se nikako zamijeniti s običnim kineskim cimetom koji se najčešće koristi u kuhinji.

Kapsule s cimetom i važnim kromom

Dibeticin kapsule su dodatak prehrani koji je dio poznate hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval. Riječ je proizvodu uravnoteženog i optimalnog sastava koji u dnevnoj dozi sadrži preporučene količine ekstrakta cejlonskog cimetovca, alfa lipoičnu kiselinu te čak 300 % preporučenog unosa kroma koji doprinosi održavanju normalne razine šećera u krvi.

Proizvod se prodaje u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga za brzu dostavu na vašu adresu možete naručiti na internet trgovini drogerija.hr.

Za dodatne informacije posjetite službene stranice www.pharmoval.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini