Obavijesti

Promo sadržaj

Zašto se predijabetes ne smije zanemarivati

Zašto se predijabetes ne smije zanemarivati
1

Prilikom rutinske provjere krvne slike, doktor često traži i glukozu u krvi. Što to predstavlja i kako njezina vrijednost utječe na naše zdravlje?

Počevši od molekularne razine, glukoza je jednostavan šećer koji nastaje razgradnjom hrane koju unosimo, a stanice je koriste za energiju potrebnu za razne procese. Iz toga je jasno da porast glukoze slijedi nakon obroka, a pad nakon duljeg vremena bez hrane.

Vrijednost glukoze se uobičajeno određuju ujutro, natašte. Ukoliko je glukoza previsoka u odnosu na definirani raspon, govori se o povišenoj razini glukoze koja upućuje na potrebu za češćim mjerenjem i po procjeni doktora, dodatnim pretragama.

Što je to predijabetes?

Stanje koje se naziva predijabetes uključuje povišenu glukozu, odnosno poremećaj u metabolizmu glukoze. Predijabetes je vrlo ozbiljno stanje koje se ne smije zanemariti jer je vrlo izgledno da vodi u dijagnozu dijabetesa koji sa sobom nosi brojne komplikacije i oštećenja organa.

Sami sebi možemo najviše pomoći, a to će biti i prva uputa od liječnika. Iz prehrane treba izbaciti ili drastično reducirati sve jednostavne šećere kao što su kolači i slatkiši, brzu hranu koja je prepuna šećera, sokove, ali i pripaziti s unosom voća.

S druge strane, potrebno je birati cjelovite žitarice, nemasno meso i ribu, što više povrća i drugih cjelovitih namirnica. Također, pripaziti na ukupan kalorijski unos, održavati zdravu tjelesnu težinu i održavati primjerenu fizičku aktivnost. Dodatna pomoć može se pronaći i u ljekarnama u obliku provjerenih dodataka prehrani koji sadrže sastojke s odobrenim zdravstvenim tvrdnjama vezanim uz razinu šećera u krvi.

Cejlonski ili PRAVI cimet

Proizvod koji se ističe na policama ljekarni zbog kombinacije sastojaka su svakako Dibeticin kapsule s cejlonskim cimetom (Cinnamomum zeylanicum) poznatim još i kao “pravi cimet”, a koji ima vrlo vrijedna svojstva i ne smije ga se nikako zamijeniti s običnim kineskim cimetom koji se najčešće koristi u kuhinji.

Kapsule s cimetom i važnim kromom

Dibeticin kapsule su dodatak prehrani koji je dio poznate hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval. Riječ je proizvodu uravnoteženog i optimalnog sastava koji u dnevnoj dozi sadrži preporučene količine ekstrakta cejlonskog cimetovca, alfa lipoičnu kiselinu te čak 300 % preporučenog unosa kroma koji doprinosi održavanju normalne razine šećera u krvi.

Proizvod se prodaje u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga za brzu dostavu na vašu adresu možete naručiti na internet trgovini drogerija.hr.

Za dodatne informacije posjetite službene stranice www.pharmoval.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti
PROMO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti

Hrvatska je zemlja bogate povijesti, spektakularne prirode i nevjerojatnih prizora koji ostavljaju bez daha

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca
PROMO

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

Incijativa „Financije za nove generacije" ključan je korak u osnaživanju financijske pismenosti i poduzetničkog duha među mladim generacijama u Hrvatskoj
Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom
PROMO

Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom

U Antinoj Garaži danas se kupamo u pur pjeni. Zašto je ona neizostavan dio svakog gradilišta, na svoj način pokazuje vam Ante Cash.